Päiväkauppaa USA:n markkinoilla

USA:n osakemarkkinoilla small cap osakkeiden päivävaihtelut ovat useita kymmeniä prosentteja hyvin usein myös satoja prosentteja (kts alla).



Osakkeiden päiväkauppa on huomattavasti kannattavampaa ja myöskin vaarallisempaa näillä markkinoilla. Monet daytraderit ympäri maailmaa ansaitsevatkin elantonsa osakkeiden päiväkaupalla eri markkinoilla.

Mutta ensin hieman taustaa minusta, blogista ja tavoitteista.

Tämän blogin ajatuksena on kerätä omia mietteitäni matkallani kohti daytrader ammattilaisuutta kohti. Jos tästä matkasta ja näistä ajatuksista on apua muillekin haaveilijoille niin sen parempi. Lähtökohtaisesti kuitenkin on omien ajatusten kirjoittaminen ylös. Osin blogin perustamiseen vaikutti myös se etten oikeastaan ole löytänyt mitään järkevää keskustelua treidaamisesta kotimaan keskustelualueilla.

Aloitin tutustumaan USA:n markkinoihin viime vuoden kesäkuussa jolloin hoksasin daytradauksen olevan ihanteellinen ammatti. Et vastaa kuin itsellesi ja olet vapaa tekemään ammattiasi missä tahansa. Vaikkapa sitten aurinkorannikolla makoillen.

Vaikka minulla oli jo tietämystä sijoitustoiminnasta ja myöskin lyhytaikaisesta sijoittamisesta niin teknisestä analyysistä ja päiväkaupasta ei niinkään paljoa.

Marraskuuhun asti pänttäsin päiväkaupan ja teknisen analyysin kirjoja. Näitä kirjoja ei ole käännettyinä Suomeksi joten hyvä englannin kielen taito on välttämätöntä tässä touhussa. Marraskuussa avasin tilin TradeZero välittäjälle ja aloitin live kaupan. Samoin liityin myös erääseen jenkkiläisten treidaajien keskusteluhuoneeseen,

Aloitusbudjetti oli seuraavanlainen:
Aloituspääoma 3500$
Trade chat room n.700$

Treidereiden keskusteluhuoneessa kävi nopeasti selville etten oikeastaan oppinut paljoakaan niistä yli kymmenestä kirjasta mitä pänttäsin. Käytäntö ja small cap maailma on hyvin erillaista mitä kirjoista voi lukea. Eniten minulla oli hyötyä pari vuotta kestäneestä online pokeri-innostuksesta.

Treidaaminen on peliä jossa pelataan toisia sijoittajia vastaan ja ennen kaikkea pitää ymmärtää mitä isot pelurit eli nk. Market Makerit tekevät osakkeelle. Näistä asioista myöhemmin lisää.

Mutta jotta tämä liirum laarum ei mene liian pitkäksi niin lopetellaan tähän tällä kertaa. Tarkoituksena olisi kirjoitella ehkä noin kerran viikossa tänne.

Mitäh? Siis miten minulla minulla on mennyt?

Maaliskuu oli ensimmäinen kuu joka meni aika lailla break even. Huhtikuu on hyvässä vauhdissa tulossa ensimmäiseksi positiiviseksi kuukaudeksi. Siis kaikkien kulujen jälkeen.

To be continued....


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset