Viikon 20 treidaukset

Tein viikolla 20 kymmenen kauppaa. Maanantaina en löytänyt sopivaa osaketta.

Viikko oli samankaltainen kuin edellisviikko. Perjantaina oltiin n. 100$ voitolla ennen kauppoja jotka sitten hölmöiltiin sen verran huolella että päädyttiin 158$ tappiolle.

Pitäisi jättää perjantain kaupat kokonaan tekemättä.

Kokonaisuudessaan viikko oli virheitä täynnä. Järki ei pelannut vaan mentiin monessa kohtaa tunteella. Jenkkiläiset kutsuvat tätä ilmiötä FOMO:ksi eli Fear Of Missing Out. Ilmiöön pääsee tutustumaan kun näkee osakkeen nousevan nopeasti. Tiedät että sinun pitää odottaa vetäytymistä jotta voit turvallisesti ostaa, mutta FOMO saa sinut ostamaan nousuun. Seurauksena on vetäytyminen juuri kun olet ostanut ja myyt sitten vetäytymisen alimmassa kohdassa katsoaksesi vain kun osake ampaisee taas nousuun. "You DON'T chase stocks!" Eli ei jahdata vaan odotetaan sopivaa tilaisuutta.
Luonnollisesti minä en tässä muutamassa kaupassa onnistunut.

Mutta oli viikossa hyvääkin. Muutama hyvä nopea scalp kauppa ja yksi isompi kauppa jonka julistankin viikon parhaimmaksi kaupaksi.
Kyseessä oli INPX. Mitä kyseinen firma tekee niin sillä ei väliä.
Osakeen float oli 5M ja Institutional ownership 2.25% ja insider ownership 0.3%. Short interest 9.54%.
Nämä ovat hyvät perustiedot. IO (instutional ownership) on matala jolloin osake käyttäytyy normaalisti. Jos osakkeen IO on korkea saattaa se tehdä nopeita ennustamattomia liikkeitä kun isot osakkeen omistajat päättävät myydä tai ostaa. Float on 5M joka on pieni mutta ei liian pieni (alle 1M). Odotin Short squeeziä ja sen tapahduttua myin lyhyeksä HOD (High Of Day) hintaan. Osake pysyi yllättävän hyvin tällä tasolla ja jopa ylitti sen. Pientä hikoilua tämä aiheutti, mutta osaakkeen kaikki yritykset ylemmäksi tyssäsivät ja lopulta alkoi alamäki.
Takaisin osto 60 centin voitolla. Takaisin ostossa tein virheen. Tarkoitus oli vain siirtää stoplossia mutta painoin vahingossa shortcuttia ja kauppa tapahtui saman tien. Tällä menetin toiset 60 centtiä.
Hyvä kauppa kuitenkin 120$ voittoa.

Viikon huonoin kauppa oli oikeastaan 3 kaupan sarja josta ei tosiaankaan voi olla ylpeä.
Osake oli SRNE. Float 127M. Inside 34%. Institutional ownership. 17.86. Short interest 11.81%.
Odotin jälleen short squeeze mahdollisuutta eli myin lyhyeksi samoin kuin viikon parhaimmassa kaupassa. Ongelma vaan oli se miten lähestyttiin tuota PMH (premarket high) rajaa. Aiemmassa kaupassa rajaa lähestyttiin nopealla liikkeellä joka tarkoittaa nalkkiin jääneiden lyhyeksimyyjien takaisin ostoja. Nopeassa nousussa puolestaan nalkkiin jääneet ostajat huokaisevat helpotuksesta ja myyvät omistuksensa pienellä voitolla tai tappiolla ja näin osake tippuu jälleen. Samoin myös isot pelurit myyvät tähän piikkiin joten hinta tippuu aika isolla prosentilla.
Mutta tässä SRNE tapauksessahan ei näin käynyt vaan osake nousi hallitusti (grinding up) tuohon tasoon. Tämän olisi pitänyt olla minulle vinkki siitä, että paikka ei ole hyvä lyhyeksi myynille. Pitäisi olla joustava kun näitä päätöksiä tekee eikä mennä laput silmillä. Aloittelijan tunnelinäkö todistettiin taas jälleen kerran. Tästä noin 100$ tappiota.
Seuraava kauppa tässä kolmen kaupan sarjassa oli taas kunnon FOMO. Olin varma että huippu oli tässä ja alamäki alkoi. Kaupankäunnin voluumi tippui myös ja se tuki ajatustani. Myin lyhyeksi ilman vetäytymistä ja se taas jälleen kerran kostautui.
Kolmas ja viimeinen kauppa oli oikeastaan näistä kaupoista heikoin. Myin lyhyeksi kyllä hyvin mutta en onnistunut ostaa osakkeita takaisin tuon ison pudotuksen aikana n. klo. 11. Olin varma että oltiin menossa takaisin alas ja jätin ottamatta n. 130$ voiton. Annoin kaupan vielä mennä 100$ tappiolliseksi.

Joku voi nyt tietysti ajatella että olipa idiootti (ja olinkin tosiaan) kun ei ostanut osakkeita tuohon nousuun. Niin ei oikein voi tehdä kun ainakin 70% tapauksissa osake kääntyy voimakkaaseen laskuun alaspäin ja ei ole tiedossa miltä tasolta tämä tapahtuu. Osake voi tehdä nopean 1$ alaspäin korjauksen ja siinä ei ehdi tehdä mitään.

Suurin virhe tässä kaupassa oli koko osake. Kun osake on näin vahvasti manipuloitu niin parasta olisi välttää koko osake. Säännöissäni lukee, että osakkeita joiden short interest on suurempi kuin 10% ei tulisi käydä kauppaa. Jälleen kerran rikoin sääntöjäni.

Miten osake sitten käyttäytyi loppupäivän?
Eli noin 2.5$ tasosta 9$ yhden päivän aikana. Hieno juttu tässä on että mahdollisuuksia on kunhan vaan saan oman pelini kuntoon. Useat treidaajat ryhmässäni menettivät kaikki rahansa tähän osakkeeseen. Useat taas tekivät tuhansien tilin. 

Viikkoon lähdettiin seuraavilla tavoitteilla.
  • Määrittele tarkat säännöt parabolic setupin osakkeen valinnalle.
  • Yksi päivä kerrallaan: Ei virheitä tänään.
  • Tunnin välein treidauksessa lyhyt tauko ja henkisen tasapainon nollaus.
Epäonnistuin kaikissa. Sääntöjä kyllä määrittelin tarkemmin, mutta se ei paljon auta jos ei niitä noudata. Tästä lähden nämä viikkotavoitteet ovat lapulla teipattu otsaani jotta ei unohdu.

Seuraavan viikon tavoitteet.
  • Pidä kiinni rajoituksista osakkeen valinnalle.
  • Vältä manipoloituja osakkeita. Jos näet manipulointia tai epäjohdonmukaista käyttäytymistä poistu. Näissä tilanteissa ei ole edgeä.
Iso on kuoppa jota pitäisi ensi viikolla täyttää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset