Viikon 39 treidaukset

Viikolla 39 tein voittoa kulujen jälkeen 6.14$. Kai tuolla yhden Big Macin saa jos ei ihan ateriana tilaa. :)

Voitto on kuitenkin voittoa ja siitä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Tein kauppoja viime viikolla vain kahtena päivänä maanantaina ja perjantaina. Tiistaina ja keskiviikkona en oikeastaan löytänyt yhtään minun setuppiin sopivia tilaisuuksia (long setup ei vielä käytössä). Torstai puolestaan oli sen verran villi päivä small cap markkinoilla joten tyytysin vain seuraamaan ja oppimaan tapahtumista. Samalla käytin ajan long setuppini analysoimiseen.

Perjantain otin long setupin käyttöön ja tein sillä kolme kauppaa. Kaksi niistä oli tappiollisia ja yksi lievästi voitollinen. Tappiota yhteensä näistä kaupoista tuli 20$.

Short setuppiani pelasin kolme kertaa joista voitollisia oli kaksi. Voittoa näistä kaupoista tuli 42$. Tappiollinen short setup oli aivan omaa hölmöyttä ja sääntöjä vastaan treidaamista. On se mielenkiintoista miten tunteet ottaa vallan hektisessä treidaustilanteessa ja saa toimimaan omia sääntöjään vastaan.

Ajattelin tällä viikolla käydä läpi long setuppini ajatuksia esimerkin avulla. Alla olevassa kuvassa on 25.9.2020 SGBX osakkeen kurssikehitys yhden minuutin kynttiläesityksenä. Olen laittanut kuvaan omia ajatuksiani. Kyseisen kuvan kurssikehitys on hyvin tavallinen näillä markkinoilla ja se toistuu päivästä toiseen hieman eri variaation.


Esimmäisen long entryn tein 9:33 kohdalla (hintaan 2.84$), joka näin jälkikäteen katsottuna on aivan liian aikaisin. Olin näkeväni uprising wedge tyyppisen mikrokanavan kyseisessä kohdassa. Tilanteessa tein huomion että kaupan teon voluumi ei tukenut päätelmään.i Tästä huolimatta tein kaupan koska olin innostunut kokeilemaan uutta long setuppiani. Takkiin tuli 7$ kuten olettaa saattoi. Onneksi olen oppinut aika hyväksi tappiollisten kauppojen päättämisessä.

Seuraavan kaupan tein ajassa 9:42 (hintaan 2.71$). Tämä olikin jo setupin mukainen kauppa. Ennen nousevaa kanavaa on nähtävissä lyhyt doji candle isommalla voluumilla. Kutsun tätä jarrutuskynttiläksi (ei oma keksintö). Kuten kuvasta on nähtävissä ennen jarrutuskynttilää on iso laskukynttilä samalla voluumilla kuin jarrutuskynttilä. Jos jarrutuskynttilän voluumi olisi ollut pieni niin kyseessä olisi todennäköisesti ollut tauko jatkuvassa laskutrendissä, mutta voluumi paljasti kyseessä olevan tukitaso jolta hinta todennäköisesti ponnistaa. 

Jarrutuskynttilää seurasikin hieno ylöspäinsuuntautuva kanava jonka yläreuntasta otin kaupan. Odotin nousun jatkuvan 3.20-3.30 tasolle, joten en myynyt osakkeita tuohon 2.90 piikkiin. Laitoin kuitenkin stopin kaupalle ja poistuin kaupasta hieman voitollisena . 

Paras long tilaisuus tarjoutui kuitenkin vasta seuraavasta ponnistuksesta 2.55 tasolta. Tätä kauppaa sitten valitettavasti ottanutkaan. Itselläni on sääntö tämän setupin suhteen seuraavaa:

- Kaupan voi ottaa jos kyseessä on pieni voluuminen lasku (suhteessa premarkettiin) pörssin auettua ja tukitason löydyttyä. Tämä kuitenki vaatii jarrutusvoluumin olemassa oloa ja pieni voluumisen kanavan syntymistä.

- Muissa tilanteissa trendin pitää olla nouseva ja setupin pitää muodostaa pieni voluuminen kanava (+muita pienempiä virityksiä onnistumistodennäköisyyden kasvattamiseksi).

Joten hylkäsin tuon toisen mahdollisuuden koska ajattelin, että kurssi ei ole selvästi nouseva vaan enemmänkin kanavassa oleva (range, consolidation). Valitettavasti mieleeni ei muistunut double bottom peruspatternia. Tilaisuus oli loistava, mutta kokemattomuus kostautui tässä.

Toinen peli tässä osakkeessa oli short setupin mukainen, mutta siinä vaiheessa olin jo keskittynyt toiseen osakkeeseen jossa sainkin pienen voiton. Jos oikein muistan niin borrow fee tälle osakkeelle oli 30 senttiä per osake joka on aivan hirvittävä. Tuo tarkoittaa että olen lähtökohtaisesti 30 senttiä plus välityspalkkiot tappiolla osakkeessa. Laskee aika paljon todennäköisyyksiä voitolliselle pelille.

Näillä kuvioilla ensi viikkoon. Tarkoitus olisi pelata long setuppia enemmän ja kerrankin saada kiinni isompi kala.

Tällä hetkellä tunne on kuin aloittelevalla kalastajalla. Naapurit nostelee isoja kaloja jatkuvalla syötöllä. Itse onnistut saamaan silloin tällöin pienen sintin vaikka selvästi näet isompien vonkaleiden uivan aivan vierestä.

Lisää osakekarttoja, tilastollista analyysiä ja hermojen hallintaa live tilanteissa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset