Viikon 40 treidaukset

Kulunut viikko oli erinomainen. Sain paljon lisädataa setupeista. Long setupin sain määriteltyä huomattavasti tarkemmin tehtyjen kauppojen ja niistä saadun oppien avulla. Analysoin myös short setuppiani tarkemmin ja yritin löytää agressiivisemman entry tavan. Joitain alustavia ajatuksia on jo paperilla, mutta tämä vaatii lisäanalysointia ennen treidaamista. 

Short setuppia treidasin 10 kertaa ja tuotti viikon aikana yhteensä 65$ vaikken suuria voittoja tehnytkään. Suurin voitto taisi olla 40$, joka on ihan hyvä tulos ottaen huomioon että harjoittelen vain 100 osakkeella tällä hetkellä.

Long setuppia treidasin myöskin 10 kertaa ja sen tuotto oli 3$ voittoa. Kulut viikon aikana olivat yhteensä 73.51$ vieden viikon tappiolliseksi. Yksittäinen treidaus tapahtuma maksoi täten 3.68$, joka on mielestäni melko korkea. Kuluja voisi pienentää aloittamalla kaupan 200 osakkeella. Välityskulut ovat samat, mutta voitot kaksinkertaiset. 

Eli yhteensä viikolla 40 tein 5.51$ tappiota eli makkäri luvuissa jatketaan vaikka tällä kertaa väärään suuntaan.

Toisaalta olen täysin hyvilläni siitä jos pystyn tekemään kauppaa break even tasolla koska tämä antaa minulle aikaa oppia tätä peliä. Lisäksi minulla on kokoajan tunne siitä, että kehityn tässä pelissä hyvin nopeasti tällä hetkellä.

Viikon kokokohtiin kuului ehdottomasti täydellisesti aloitettu long osto.

Tähän long setuppiin en ollut määritellyt tarkkoja voitokkaasta kaupasta poistumissääntöjä ja se välittömästi kostautui. Tunteet saivat vallan ja poistuin kaupasta täysin järjettömästi. 

Kun osakekäyrää ja voluumia varsinkin tarkastelee näkee, että poistuin pienivoluumisen vetäytymisen aikana.

Joten tämä menetetty mahdollisuus todella pisti minut miettimään exit-strategiaa tälle setupille. Sain määriteltyä sen toistaiseksi hyvin teknisesti. Myöhemmin pitää analysoida voluumia tarkemmin ja määritellä se hintakäyttäytymisen ja voluumiin perusteella.



Suuria tappiota en viikon aikana ottanut. Setuppini säännöt suojelevat aika hyvin isoilta tappiolta ja tällä viikolla onnistuin noudattamaan niitä melko hyvin. 

Pieniä virheitä tuli paljon joista yleisin lienee liian nopea entry ilman että odottaa kunnon signaalia setupille. Käytännössä tämä tarkoittaa esim. shortti setupissa en odota hintipiikkiä ennen kauppaan ryhtymistä. Seurauksena joudun yleensä poistumaan kaupasta ennenaikaisesti ja katsomaan sitten kun odottamani liike tapahtuu hieman myöhemmin.

Viikon lopun aikana olen kerännyt paljon lisädataa long setupista. Lähinnä identifioinut missä tilanteessa parhaimmat tuotot ovat. Alustavan datan mukaan parhaimmat tilanteet syntyvät kun trendilinjat suppenevat ja voluumi tippuu. Tämän lisäksi tilaisuus parenee huomattavasti jos tilanteeseen liittyy muita vahvistavia signaaleja kuten esimerkiksi VWAP linjan tai premarket high (PMH) tason läheisyys. Kun hintapiikki alkaa niin optimitilanteessa piikki rikkoo joko VWAP tai PMH tason. Tämä toimii monelle treidaajalle signaalina ostolle ja hintapiikki saa lisää vauhtia. Tähän sitten lisätään vielä tunteelliset treidaajat jotka jahtaavat kaikkia nousevia kursseja ja näin saadaan yllä olevan kaltaisia kurssikehityksiä.

Ensi viikolla jatkamme isojen kalojen kalastelua. Joko ensi viikolla saisin pitkästä aikaa sen 1$ per osake voiton, jota olen odottanut.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset