Miten retail treidaajaa huijataan?

Jätin eilen hyvän kaupankäyntitilaisudeen käyttämättä. Kyseessä siis CGIX osake (8.12.2020). Jätin tilaisuuden käyttämättä koska edellisenä päivänä olin tehnyt ison tappion saman tuntuisessa tilanteessa. Tilanne luonnollisesti vaati tarkempaa analysointia molemmista jotta ymmärtäisin tilanteiden eron ja osaan jatkossa paremmin analysoida tilaisuudet. Osakkeesta olin ennen pörssin alkua analysoinut seuraavaa:

  • Micro float 3.5M, Market cap about 10M
  • Päivä kohtainen kurssikehitys erittäin huono. Syyskuussa osakkeen hinta vielä 6$ nyt ennen tätä päivää 2.5$.
  • Menettää rahaa nopeasti ja on uuden rahoituskierroksen tarpeessa.
  • On tehnyt "at the market" sopimuksen 2.4 miljoonan osakkeen myymisestä markkinoille eli heillä on todennäköisesti osakkeita jotka tulisi myydä hyvään hintaan markkinoilla.

[Cancer Genetics, Inc. has entered into an At The Market Offering Agreement (the “Sales Agreement”) with H.C. Wainwright & Co., LLC (“Wainwright”), as sales agent, relating to the offer and sale of up to $2,400,000 of our common stock, par value $0.0001 per share, offered by this prospectus supplement and the accompanying prospectus.]

Kuten alla olevasta kuvasta nähdään on kurssi ennen pörssin avausta laskevassa suunnnassa. Shorttaajille tilanne näyttää hyvältä. Tukitaso on 3.5$ ja se on testattu muutamaan otteeseen. Helppo shortti stopin ollessa n. 3.5$ tasossa. 

Tämä on itseasiassa juuri se ansa johon MMs yrittävät retail treidaajat saada uskomaan. Kaikilla treidaajilla, jotka shorttasivat välillä 7am-9.30am, on hyvin ennustettavissa oleva stop alue (eli alue jolloin ostavat osakkeet takaisin).


CGIX:n treidaus











Market maker jonka tehtävänä on myydä mahdollisimman paljon osakkeita hyvään hintaan käyttää hyväkseen lyhyeksi myyjiä. Heidän target on juuri tuo yli 3.5$ likvidaatioalue. Lisäksi mukana on varmasti ostajia, jotka jahtaavat jokaista nousua.

Tällaisessa tilanteessa kannattaa tarkastella voluumin kehitystä verrattuna kurssikehitykseen. Likvidaation alkaessa (short stop out) osakkeen kurssi jämähtää tietylle alueelle, mutta voluumi alkaa nousta todella nopeasti. Tämä on minulle merkki liittyä isoihin pelureihin ja myydä heidän mukanaan muille sijoittajille.

Temppu toistetaan toisen kerran ennen kuin MM on saanut riittävän määrän osakkeita myytyä.

Ero edellispäivän tapaukseen on selvä. Aiemmassa tapauksessa pohjalla oli uutinen, joka lisäsi kiinnostusta osakkeeseen ja sai sen nousemaan samankaltaisesti kuin tämä likvidaatio peli.

Treidaajan tuleekin tarkkaan tiedustella ennakkoon osakkeen perustiedot ja päätellä todennäköisyys eri skenaariolle. Tämä lisäksi jos olet treidaamassa osaketta tai sijoitusinstrumenttia niin ehdottoman tärkeätä on seurata uutisvirtaa näiden osakkeiden osalta. Jos uutinen tulee treidauksen aikana on syytä poistua kaupasta ja uudelleen arvioida tilannetta. Voihan toki olla että uutinenkin on osa peliä.

Uutisia en ollut aiemmin seurannut ja tästäkin opista maksoin lähes 300$. Kallista oppia...




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset