Tammikuun 21 treidaustulokset ja opit

 Perjantaina ollaan itäsuomen pilkkireissulla joten en kerkeä käppyröitä tuijottelemaan joten siis pistetään tammikuu pakettiin.

Voittoa ennen kuluja tein 82.26$ eli periaatteessa olen voitollinen treidaaja. Välityspalkkioita maksoin 75.27$ ja ohjelmistomaksut sekä osakkeiden lainauskulut olivat yhteensä 76.22$ joten kuukausi meni tappiolle 73.15. Treidauspääomaan tappiota tuli siis 3.6% ja treidauskassa painui pitkästä aikaa alle 2000$.

Kuukauden pahimmat tappiot olivat 15.1. OBSV n. 60$ ja 20.1. CLBS yli 100$. Molemmat tappiot tulivat saman kaltaisesta tilanteessa, jonka kävin läpi aiemmassa viikkokatsauksessa. Viikoista 3 olivat voitollisia ja vain yksi tappiollinen. Kulunut viikko 25.21$ voitollinen.

Jatkoa ajatellen tämä kuukausi oli aivan loistava. Ymmärsin suurimman vuotokohdan treidauksessani ja se puolestaan avasi tien ymmärtämykseen siitä miten peli pitää kyseisessä tilanteessa pelata. 

Kurssinousun loppuminen ja laskun alkaminen on tietysti shorttien ja longien taistelu. Mikään kurssinousu ei jatku loputtomiin ja kun käännös tapahtuu pitää ymmärtää long pelaajien ja short pelaajien ansoittamisen periaatteet. Mitä tapahtuu kun kurssi on laskusuunnassa? Mistä johtuvat laskutrendin pienet pullpack liikkeet ja miksi laskusuunta jatkuu? Mitkä merkit indikoivat laskutrending loppumisen? Miten kaupankäynnin voluumianalyysiä voi käyttää hintakäyttäytymisen tueksi kurssiliikeitä analysoitaessa? Nämä asiat ovat nyt kirkastuneet minulle paljon selkeämmin kuin aiemmin. En toki väitä että ymmärtäisin ne nyt täydellisesti tai edes välttämättä hyvin. Sellaista en uskalla toki väittää ennen kuin väitöksen tueksi on esittää riittävä määrä voitollisia kauppoja (ja $$$$).

Kirjoitan tästä nousu/laskupelistä jossain vaiheessa isomman postauksen ja samalla selvennän omia ajatuksia. 

Tällä viikolla otin muutamia onnistuneita laskusuunnan kauppoja sekä yhden long kaupan jonka idea oli periaatteessa oikea mutta ajoitus väärä. Näitä kauppoja en ennen ole uskaltanut ottaa tai jos olen ottanut niin yleensä väärässä kohtaa ja tappiollisena. 

Oikeastaan tuon ylemmän ajattelun tuloksena olen päätynyt treidauksessa sellaiseen ajatukseen, että haluan tehdä sellaisia kauppoja jossa on hyvin helppo tietää jos olet väärässä. Pahimmat tappiot tulee tilanteissa joissa oikeassa tai väärässä olemisen väli on häilyvä. On paljon helpompi olla kaupassa kun tietää kokonaiskuvan ja hintatason jolle kurssin ei pitäisi päätyä. Jos päätyy niin tiedät varmasti olleesi väärässä kyseisessä kaupassa ja exit on helppo.

Kulunut viikko on sitten tietysti ollut todella poikkeuksellinen markkinoilla. GME oli tietysti huomion kohteena mutta muitakin osakkeita on noussut ja laskenut todella paljon. Kysymyksessähän on juurikin tuo shortsqueeze josta olen aiemmissa postauksissa käsitellyt. 



Mikä erilaista niin tälläkertaa squeezauksen kohteena on ollut isoja rahastoja ja squeezerinä pienet sijoittajat WSB ryhmän kautta. Minusta se on aivan mahtavaa! Kerrankin homma menee toisinpäin. Joka päivähän nämä rahastot kusettavat retail traidaajaa samalla tapaa. Nyt kun tilanne menee toisin päin niin ollaan itkemässä SECiä apuun ja on tämä varmaan laitontakin ja kaikkea. Robinhood asiakkailta pistettiin mahdollisuus ottaa uusia positiota hetkeksi. Ainoastaan positioden exit oli mahdollista. Eli voit myydä tai coverata omat positiot mutta et voi ostaa tai shortata. Siellä ollaan tosiaan niin pienen asiakkaan turvana että. Iso raha puhuu ja minkäs asialle sitten voi.

Itse olen noista tilanteista pysynyt sivuraiteilla. Kun kurssivaihtelut ovat kymmeniä euroja sekunneissa niin pienen kassan omaavan on parempi hakea rauhallisempia mutta helpompia sijoituskohteita. 

Tämä kuukausi oli todella hyvä. Uskon että minulla on nyt ymmärtämys tehdä ensimmäinen voitollinen kuukausi puolentoista vuoden jälkeen. Tuleeko se helmikuussa vai myöhemmin se on kiinni markkinoista ja myöskin onnesta (epäonnesta).

Treidaus on todennäköisyyspeli. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset