Takaisin simulaattoritreidaukseen

Helmikuun treidaustulokset olivat todella huonot joten päätin siirtyä takaisin simulaattoriin säästääkseni pääomaa. Hiihtoloman otin kokonaan taukoa saadakseni ketutuksen hieman laantumaan. Käytiin hiihtämässä / laskettelemassa. Kelit olivat hyvät ja trangiasta ruoka maistui erinomaiselta.

Hiihtoloman jälkeen päätin siirtyä simulaattoritreidaukseen pääpainon ollessa datan keräämisessä. Tämän vuoden puolella olen kerännyt n. 200 osakkeen päiväkohtaisen datan. Datan perusteella tarkoitus olisi tutkia mm. seuraavaa.
  • Mikä olisi sopiva stop loss jotta Risk/Reward sekä voittoprosentti olisivat hyväksyttävissä?
  • Pystynkö määrittelemään parametrit joilla erittäin isot stop loss hinnat olisivat kannattavia? Kris Verna käyttää 75% stop loss arvoa.
  • Uutisten tarkempi analyysi. Pystynkö identifioimaan mitkä uutiset saavat aikaan pysyvän kurssinousun? Pystynkö tämän perusteella valikoimaan ne osakkeet joita kannattaa shortata?
Näiden lisäksi tarkoitus olisi selvittää useita teknisen analyysiin liityviä todennäköisyyksiä.

Simulaattorikauppa on kyllä helppoa. Maanantaina ja tiistaina tein molempina päivinä yli 1000$ voittoa 1000 osakkeen sijoituksella. Minun live kauppaan verrattuna tämä olisi tiennyt yli 100$ voittoa molempina päivinä. 

Toki täytyy myöntää aikojen olleen shorttaukselle hyvin haasteellisia. Monet shorttaajat ovat tehneet huonompaa tai jopa tappiollista tulosta viimeiset kuukaudet. Minun tapauksessani tämä selitys ei tosin käy koska teen selkeitä virheitä.

Uskoakseni en ole vielä löytänyt treidausmenetelmää, joka sopii minun luonteelleni. Päivän sisäinen swing-treidaus isoilla stoploss arvoilla on seuraava tutkinnan kohde. Josko tuolta löytyisi se oma etu markkinoilla.

Kommentit

  1. Aloittelijan kysymys, millä alustalla/ohjelmistolla tuota simulaattoritestausta voi kokeila

    VastaaPoista
  2. Monet brokerit tarjoavat ilmaisen simulaattorin kuten Interactive Broker. Ne vaativat kuitenkin tilin rahoittamista tietyn ajan kuluessa. Lisäksi ongelmana on se että tuon simulaattoripuolen data on 20min viivästettyä vaikka kaikki osto/myyntitapahtumat tehdään reaaliajassa. Siinä sitten yrität ostaa osaketta viivästetyn datan avulla ja ihmettelet miksi ei kauppa synny vaikka selvästi laitoit oikeaan hintaan oston. No kurssi on ehtinyt nousta 20min aikana siten että toimeksiantosi ei enää täyty. Eli käytännössä aikalailla mahdotonta harjoitella oikeata treidausta.

    Paras mitä olen löytänyt on TradeStation. Kun rahoittaa tilin 500$ niin saa reaaliaikaisen simulaattorin vieläpä times/sales datalla käyttöönsä. Jos vuoteen ei tee kauppoja niin menee inactivity fee 50$ mikä on minusta halpa hinta reaaliaikaisesta simulaattorista.

    https://www.tradestation.com/platforms-and-tools/simulated-trading/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset