Viikon 36 treidaukset

USAn pörssi oli aika vaisu viime viikolla. Koko viikon aikana oli vain neljä yli 50% nousun ennakkomarkkinoilla tehnyttä osaketta. Yli 20% gappereitä oli 16 ja näistä 9 torstaina ja perjantaina.

Kauppoja (simulaattori) tein vain kuusi kappaletta torstaina ja perjantaina. Kaikki olivat periaatteessa setupin mukaisia, mutta virheitä tuli tehtyä. Täysin oikein hallittuja kauppoja oli kaksi, jotka olivatkin voitollisisa. Tappiollisia kauppoja oli neljä kappaletta. Viikko oli kokonaisuudessaan 10.34 R voitollinen.

Kaupat:

9.9.    ATER     Float: 16.59M, Voitto: +5.53R

  • Hyvä kauppa. Osake oli ollut noususuhdanteessa jo noin viikon ja edellisenä päivänä teki nousun 7.16$ aina 10.47$ asti. Osake päätti edellisen päivän 9.21$, joten mahdollista oli että shortteja olisi edelleen kiinni osakkeessa. Kaupankäynti päivänä nousi 9.60$, joka oli edellisen päivän distribuutioalue. Entry kaupalle saatiin 9$ tasolla riskin ollessa 8.89$. Exit oli 9.87$. Osake nousi vielä 11.23$ asti mutta setupin mukainen kauppa oli jo ohi.

9.9.    EFTR     Float: 16.59M, Voitto: +8.73R

  • EFTR oli samantyylinen kauppa kuin edellä. Vakuuttava nousu edellisenä päivänä 11.70$ aina 40.42$ asti päätöskurssin ollessa 27.17$. Kauppapäivänä avaus oli 24.85$ ja siitä nousu edellisen päivän distribuutio alueelle. Shorttien entry tällä tasolla ja lasku n. 30$ tasolle. Tämä taso oli myös vahva tukitaso edelliseltä päivältä. Nousu 30$ tasolta päivän korkeimpaan arvoon 36.42$. Itse poistuin kaupasta 36$ hintaan.   

9.9.    RKLB    Float: 185.45M, Voitto: -0.74R

  • Tappiollinen kauppa. Float oli liian suuri 185M. Tuolla tasolla short squeezien todennäköisyys laskee huomattavasti. Ongelmana oli myös se ettei kaupankäyntipäivänä ollut mitään selvää vastustustasoa missä short pelaajat olisivat voineet kauppaan tulla mukaan. Setup ei toimi mikäli shortit eivät ole mukana kaupassa. 

10.9.    EFTR    Voitto: -1.33R

  • Tämän kaupan ajattelin olevan täysin oikein aluksi. Tarkempi analyysi osoittaa, että mukana oli yksityiskohtia, joita en ollut ottanut huomioon ennen kaupan käyntiä. Voluumi oli laskenut huomattavasti, joka tarkoittaa että isommat short treidaajat eivät enään ole kiinnostuneet osakkeesta. Tämän lisäksi edellisenä päivänä osake laski takaisin avauksen arvoonsa. Tämä tarkoittaa että yön yli shortteja ei osakkeessa ole niin paljon kuin vähemmän laskeneessa osakkeessa. Näin ollen kauppapäivän avauksen nousu ei ollut validi shorttauskohta isolle osalle treidaajista. Lasku takaisin johtui todennäköisesti vain long treidaajista, jotka poistuvat kaupoistaan tappiolla.

10.9.    EFTR    Voitto: -1.85R

  • Tämän kaupan tein kokeiluluontoisesti ennakkomarkkinoilla. Voluumi oli tosi heikko. En ole analysoinut setupin käyttäytymistä ennakkomarkkinoilla, joten tämä ei ollut setupin mukainen kauppa. Olen toki huomannut setupin toimivan monissa tapauksissa ennakkomarkkinoilla, mutta tarkempi analyysi pitää tehdä jotta tietää mitkä parametrit ovat merkityksellisiä ennakkomarkkinoilla.

Viikon opit: Osaan kyllä analysoida treidaustilanteen oikein, mutta teen paljon virheitä koska setup on uusi ja en osaa ottaa huomioon kaikkia osa-alueita ennen kaupan tekoa. Olen kirjoittanut prosessia jonka mukaan kauppaa mennään ja pyrin arvioimaan kauppaa prosessin kannalta. Mielestäni tämä on ainoa keino saada itseni järjestelmällisesti arvioimaan kaikki kohdat jotka pitää ottaa huomioon.

Lisäksi olen kirjoittanut itselleni päiväkohtaisen prosessin, jonka mukaan päivä etenee. Ammattimainen treidaus vaatii prosessi-orientoituneen lähestymistavan.

Tämän viikon kaupoista EFTR:n 1.33R tappio opetti kaikkein eniten tällä viikolla. Se herätti arvioimaan setuppia usean päivän kurssinousun tapauksessa. Arvioin uudestaan kaikki useamman päivän onnistuneet setupit ja seurauksena muutin setupin sääntöjä hieman. 

Tekisi jo hieman mieli siirtyä rahalla treidaamiseen. Valitettavasti teen vielä virheitä liikaa ja toisaalta markkinat ovat tällä hetkellä aika vaimeat, joten odotetaan vielä hetki. Ensi viikolla en pääse tekemään kauppaa oikeastaan koko viikkona eli siis opiskellaan treidausta. Minulla onkin muutama kirja jonossa odottamassa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset