Treidausanalyys JRJC 21.10.2021

 Torstaina USAn small cap markkinat sitten muuttuivat kuin kytkintä olisi kääntänyt. Useita osakkeita nousi kymmeniä prosentteja. Valitettavasti en osannut/uskaltanut ottaa näistä koppia. Syynä lienee liian heikko valmistautuminen pörssin avaukseen. Olin aiemmin koodannut trakkeriini lisäosan, joka tallentaa yhtiön työtekijöiden määrän Yahoo Financesta ja jostain syystä se ei toiminutkaan oletetusti. Sain sen sitten viimein toimimaan 30 minuuttia ennen avausta.

JRJC yhtiö on kiinalainen talouspalveluita tarjoava yritys, joka on listautunut USAn pörssiin. Yhtiöllä on vain hieman enemmän velkaa kuin omaisuutta ja on ollut tappiollinen ainakin viimeiset neljä vuotta.

Yhtiön päiväkurssikehityksestä voidaan nähdä kurssin pudonneen voimakkaasti 13.8.2021. Syynä oli NASDAQ:n ilmoitus, että JRJC ei täytä minimivaatimuksia listautumiselle. Myöhemmin kesällä yhtiö sai jatkoaikaa asioidensa selvittämiseen ja näin ollen alkoi kesän yli kestävä nousutrendi.

JRJC kurssikehitys
Päiväkurssikehitys

Edellisenä päivänä alkaneeseen huimaan kurssinousuun ei löytynyt varsinaista syytä. Kyseessä saattaa siis olla markkina osapuolten välinen peli nousutrendissä olevalla osakkeella. Minulla oli pieni tästä aavistus kun näin kahden epäilyttävän kiinalaisen yhtiön olevan kärkisijoilla gap scannissä. Valitettavasti itse kävin kauppaa juuri sillä toisella yhtiöllä tehden 0.6R tappion.

Päiväkohtaisesta kartasta nähdään kuvasta sekä pidemmältä ajalta, että 8$ taso on merkittävä. Tuo taso useasti pitänyt ja saanut aikaan hetkellisen nuosun kurssiin. Voidaan sanoa tuon tason pitäneen koko 2021 vuoden lukuun ottamatta kevään notkahdusta.

Edellisenä päivänä 8$ tasolla käytiin hetkellisesti, mutta luonnollisesti taso toimi vastustustasona kun bagged longs myivät positionsa ja näin ollen saivat kurssin kääntymään laskuun.

JRJC 1 min chart
JRJC edellisen päivän 1 min kurssikehitys










21.10.2021 JRJC avautui 8.64$ tasolla ja näin ollen 8$ tason voidaan ajatella muuttuneen tukitasoksi. Vaihtoehtoina tästä eteenpäin on tukitason pitäminen ja nousu tai vaihtoehtoisesti tukitason pettäminen ja paluu takaisin 6-7$ tasolle.

JRJC 1 min chart
JRJC 21.10.2021
Kuten kuvasta voidaan nähdä kyseinen taso piti ja nähtiin voimakas kurssinousu yli 10$:n.

Olisiko tuo alin kohta ollut treidattavissa? Minun määrittelemän setupin mukaan ei. Kurssi oli edelleen laskeva vaikka voluumi hiipui kahdeksi minuutiksi. Myöskin kurssi laski suoraan avauksesta, joka minun tilastojen mukaan pienentää todennäköisyyttä.

Mutta... Nyt täytyy miettiä voisiko tämä tilanne opettaa uutta setupista?

Ennakkopörssin kaupankäynti täytyy ottaa huomioon. Ennakkopörssissä JRJC kävi vilkasta kauppaa nimenomaan välillä 8$-9.40$, joten tuolla välillä on treidaajia, jotka ovat myyneet lyhyeksi. Täten avauksessa ei välttämättä tarvita nousua jotta short squeeze voi tapahtua.

Tästä johtuen minun pitää nyt jälleen uudelleen analysoida kaikki avauksessa suoraan laskuun lähtevät osakkeet. Mikä on ennakkopörssin ja tukitasojen merkitys näissä tapauksissa? Löytyykö näistä tapauksista yhteinen tekijä?


Kommentit

  1. Kyllä! Yhtä lukuunottamatta premarket kaupankäynti selittää squeezen vaikka osake laskee suoraan avauksessa. Tämä on hieno löydös!!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset