Tappiota ja setuptilastoja

Kulunut viikko oli erinomainen oppimismielessä vaikkakin tappiollinen. Lähdin viikkoon ajatuksella, että kokemusta kaupankäynnistä pitää saada. Pyrinkin siten loppuviikkoa kohden tunnistamaan setuppeja sekä ennen kaikkea toimimaan epäröimättä kun tilaisuus tulee.

Viikko oli voitollinen ennen kuluja 20.32$, mutta kun kulut otetaan huomioon tappiollinen 98.42$.

Onnistumisiksi laskettiin mm.

  • Useita 1$/osake voittoja (aikaisempi ennätys 1$ tuurilla)
  • Uusi ennätys 1.5$/ osake voitto yhdestä kaupasta
  • Short squeeze long setupin ensimmäiset merkittävät voitot joista toinen yli 1$/osake
  • Onnistuneita kaupasta poistumisia tukitasoilla
Kehittämistä mm.
  • Laskevan osakkeen uudelleen shorttaus aivan onnetonta (ShortThePop). Olen aivan liian kärsimätön enkä malta odottaa vastustustasolle asti.
  • Yritän weakness at support setuppia aivan liian monessa paikkaa. Pitää nähdä, että nousun jälkeen osake monasti treidaa kanavassa laskun sijaan.
  • Liian monesti poistuin kaupoista liian myöhään odottaen seuraavan tukitason murtumista. Tukitasolla pois ja jos uusi tilanne tulee seuraavalla vastustustasolla niin sitten uusi kauppa. 

Aloitin myös setuppien tilastoinnin. Tässä viime perjantain tilastot. Kauppoja yhteensä 17 kpl. Noista setupeista olen tuon long setupin analysoinut tarkemmin ja se kyllä näkyy voittoprosentissa. Tilaisuuksia olisi ollut vielä useampiakin, mutta luottamus setuppin ei ole vielä kovin vahva vaikka markkinat ovat kääntyneet suosimaan tätä long pelityyppiä.

Viikon mielenkiintoisin osake oli GTEC manipulointipeli, jonka olen analysoinut alla. Tuosta osakkeesta jäinkin 21$ voitolle vaikka tein virheitä paljon. Treidasin pääsääntöisesti 50/25 osakkeella. Tämä lisää kustannuksia huomattavasti, koska välityspalkkiot ovat oikeastaan samat kuin 200 osakkeelle. 


GTEC
GTEC kaupat 19.11.2021 

Viikko oli erinomainen! Tiedän mitä minun pitää parantaa, jotta tulos kääntyy nousuun. Valitettavasti työkuviot eivät anna nyt periksi käyttää tähän niin paljoa aikaa, että saisin analysoitua nuo muutkin setupit paremmin.

Treidauksen psykologiasta puhutaan paljon. Itse olen kyllä tiedostanut tämän, mutta vasta nyt alan tuntemaan tämän merkityksen paremmin. Tieto teknisestä analyysistä antaa ymmärtämyksen mitä pitäisi tehdä. Sen tekeminen onkin vaikeampaa, koska ahneus, pelko ja epäröinti sumentavat loogisen ajattelun. Pitää pystyä lukemaan isojen pelureiden peliliikket ja toimimaan niiden perusteella. Pelkkä tekninen analyysi ei tuo voitollista peliä vaan teknisen analyysin takana oleva metapeli. Tekninen osto/myynti-signaali voi olla ansa, joka paljastuu tilannetta tarkemmin tutkimalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset