Treidauksen mentaalinen puoli
Kulunut vuosi on ollut tiukkaa treidaamista ja sen opettelua. Blogi on jäänyt käytännössä huomiotta. Keskittyminen on ollut täysin omassa tekemisessä.
Tilanne on nyt se, että pystyn tekemään 50-100$ voittoa päivässä minimaallisella panoksella. Olen kehittänyt shorttaus setupin, joka toimii todella hyvin. Oma ymmärtämys setupin hintakäyttäytymisessä on mennyt eteenpäin huomattavasti. Käytän päätöksen apuna 15 sekunnin karttoja, joka kuulostaa aivan hullulta, mutta toimii todella hyvin. Setupilleni on kriteerit. Tiedän mikä on A+, A, B ja C luokan setuppi. Tiedän milloin voin odottaa isompaa voittoa ja milloin nopea scalp tulee kyseeseen.
Kuukausitulokset eivät kuitenkaan heijasta tilannetta vaan voitot ovat pysyneet kohtuullisina. Tiedän, että pystyn paljon parempaan. Ongelmana on oman pään kestäminen. Kun olen kahden / kolmen päivän voittoputkessa, niin oma mentaalinen tila muuttuu. Ryhdyn tietyllä tapaa varovaiseksi ja myöhästyn oikeasta kaupan aloitustilanteesta. Tämä puolestaan johtaa "missing out" tunteeseen, joka aiheuttaa omat ongelmansa. Käytännössä suurinpiirtein joka kolmas päivä on kauheta sähläystä. Hyvällä tuurilla se pysyy plussan puolella, mutta yleensä tappiollinen.
Olen nyt pohtinut tätä ongelmaa ja mielestäni se mentaalinen pattern on seuraavanlainen:
- Voitolliset päivät -> Loss Aversion
- Loss Aversion -> Kaupan aloituksesta myöhästymiset / liian aikaiset poistumiset
- Virheet aiemmasta kohdasta -> tuntumukset "missing out"
- Fear of Missing Out (FOMO) tilaan meneminen
- FOMO -> Kaupan aloitus liian aikaisin
- Virheellisen kaupan tajuaminen -> Loss Aversion -> stop lossien tiukentaminen
- Stop loss hit -> revenge trade / tilt mode
- Revenge trade -> Olemattomien setuppien ottaminen ja omasta strategiasta poikkeaminen
Kommentit
Lähetä kommentti