Miksi treidata?

On yleisesti tunnettua, että noin 90% treidauksen aloittavista epäonnistuu. Lähes 50% lopettaa ensimmäisen vuoden aikana. Todennäköisyydet eivät välttämättä ole yrittäjän puolella. Tämän lisäksi epäonnistuneet menettävät huomattavia summia rahaa yrityksessään.

Treidaus on nollasumma peli. Osa voittaa hyvin paljon ja suurempi osa häviää.

Treidaus on äärimmäisen houkutteleva ammatti jos onnistuu tavoitteessaan päästä tuohon harvalukuiseen joukkoon.
  • Vapaus. Treidaajilla on vapaus päättää miten, missä ja milloin ammattiaan harjoittaa. Tämä lienee isolle osalle treidaajista se tärkein. Et vastaa kenellekään muulle kuin itsellesi.
  • Raha. Treidauksella on mahdollisuus päästä merkittävästi isompiin tuottoihin kuin sijoittamisella. Kun käytettävissä oleva varallisuus kasvaa voi treidaaja kasvattaa tulojaan nopeasti.
  • Haaste. Treidaus on erittäin haasteellista. On satoja eri tapoja treidata ja omaan persoonallisuuteen sopivan tavan löytäminen on vaikeaa.
Riippuen taustoistasi voitolliseksi treidaajaksi opettelu saattaa kestää vuosia. Mike Bellafiore (SMB Capital) on maininnut, että heidän uusilla treidaajilla kestää keskimäärin noin kolme vuotta saavuttaa voitollisuus.

SMB Capitalin treidaajilla on käytettävissä alan parhaat ja nopeimmat työkalut. He eivät maksa välityspalkkioita tai ne ovat hyvin minimaaliset. Uusilla treidaajilla on käytettävissään yrityksen koulutusohjelma, sekä miljoonatulosta tekevien treidaajien tuki. Heillä on psykologipalvelut käytettävissä henkisen tasapainon tukemisessa. Ehdokkaat valitaan satojen yrittäjien joukosta. Koulutuksen jälkeen vain muutamia jää päätoimisiksi treidaajiksi.

Ja siitä huolimatta. Kolme vuotta.

Treidaus vaatii hyvää itsetuntemusta, itsehillintää ja pettymysten sietokykyä. Esimerkiksi.
  • Saatat menettää koko vuoden tulot yhdessä kaupassa.
  • Saatat odottaa kaupankäyntitilaisuutta pitkän aikaa huomataksesi hetken livahtaneen ohi katsoessasi toista osaketta. Kauppa olisi ollut vuoden paras. 
  • Teet onnistuneen kaupan ja saat 1$/osake. Tämän jälkeen osake jatkaa kuitenkin vielä 20$, mutta sinä poistuit kaupasta aiemmin.
  • Poistut kaupasta tappiolla päivän korkeimpaan/alimpaan hintaan.
Sinun pitää todella nauttia osakekarttojen tutkimisesta, tilastotiedon keräämisestä, hintakäyttäytymismallien opiskelusta tai niiden kehittämisestä.

Jos ajatuksenasi on vain raha niin todennäköisesti epäonnistut treidaustavoitteessasi. Toki aloittaessasi raha saattaa olla tärkeimpänä mielessäsi kuten useimmilla. Osalla se muodostuu aloittamisen jälkeen älylliseksi haasteeksi. Treidauksesta tulee tapa josta nauttii vaikkei se rahallisesti ole palkitsevaa vielä vuosia kestävän oppimisen aikana.

Itselleni tärkeintä treidauksessa on vapaus. Olen valmis treidaamaan elääkseni vaikka saisin samaa palkkaa kuin nykyisestä työpaikastani. Nautin osakkeiden kurssikehityksen ennustamisesta. Treidaus on kuin ison palapelin kokoamista. Pienet palaset löytävät paikkansa kun asiaan keskittyy. Jokainen palanen on askel lähemmäs voitollista treidaamista.

The Hardest Way to Make the Easiest Money


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huhtikuun ennätysvoitot

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Takaisin simulaattoritreidaukseen