Viikkokatsaus viikko 18

Viikolla 18 traidasin vain kolme kauppaa joista kaikki oli voitollisia. Maanantaina ja perjantaina pidin tarkoituksellisesti taukoa kaupankäynnistä. Keskiviikkona ja torstaina tein kolme kauppaa.

Tuloksellisesti viikko oli pettymys. Lähdin tavoitteella saada aikaan ensimmäinen välityspalkkioden jälkeen voitollinen kuukausi. Viikkoon lähdin noin 50$ tulostavoitteella joka olisi riittänyt voitolliseen kuukauteen. Valitettavasti en onnistunut tässä vaikka tilaisuuksia oli useita.

Siis tulokset julkiseksi ja naulataan aloitteleva treidaaja häpeäpaaluun. Tuleepahan ensi viikolla tehtyä parempaa jälkeä toivottavasti.

Siis tein viikolla vain 5.22$ voittoa. Toki ennen välityspalkkiota voitto 16.76$ mutta silti todellakin iso pettymys. Viikko oli kylläkin hieman hiljaisempi torstaita lukuunottamatta.

En oikeastaan päässyt pelaamaan parasta setuppiani ollenkaan (Premarket High reject). Markkinat olivat hieman muuntuneet siten että lyhyeksi myyjällä oli vaikeampaa tehdä tulosta. Muutamat treidauskaverit menettivätkin rahansa myymällä lyhyeksi väärässä kohtaa (esim. CAPR alla).
Oikeastaan viikon suurin saavutus oli virheiden välttäminen. En käynyt kauppaa jos ei sopivaa setuppia tullut eteen. Sain muutaman hyvän kokemuksen parabolic setupistani. Toinen onnistunut toinen hätikiöity.

Viikon paras kauppa

Siis paras kauppa (vaikkei olekaan kummoinen) on tehtiin 29.4.2020 ITP osakeella.


Huomasin osakkeen nousun toplist:ssä ja tarkistin välittömästi päiväkohtaisen osakekurssikehityksen. Sen mukaan osakkeen huippu oli juuri tuossa 1.20$. Sen jälkeen osake oli menestynyt hyvin huonosti ja ne ketkä ostivat 1.20$ ja huonommalla hinnalla olivat joutuneet katsomaan osakkeen huonoa kurssikehitystä pitkään. Oli siis hyvin todennäköistä, että he haluavat osakkeesta eroon kun saavat tilaisuuden. Näin kävikin ja sain voittoa 0.12 osakkeelta eli käytännössä 12%. Koska käyn vielä kauppaa vielä vain 100 osakkeella niin voitto jää hyvin pieneksi. 

Osake kävi 1.10, mutta koska olin varma että pettyneet "bagholderit" tulevat myymään joten se oli hyvin helppo kauppa.

Viikon huonoin kauppa

Huonoin kauppa oli oikeastaan saman kaltainen sillä erolla että en odottanut varsinaista liikettä oikeaan suuntaan. Tämä on ollut suurin ongelmani nämä alkukuukaudet ja jälleen kerran sain tästä muistutuksen. Se on kyllä jännä tila mihin menen näissä tilanteissa. Järki lentää ulos tilanteessa ja pelko tappiosta on vain mielessä. Jotkut ovatkin sanoneet että treidaus on 20% tekniikkaa ja 80% psykologiaa. Ehkäpä tämä selittää sen miksi 90% treidaajista epäonnistuvat.

Viikon huonoin kauppa tehtiin 30.4.2020 RAND osakkeella. Oikeastaan kyseessä oli kaksi kauppaa jotka molemmat menivät huonosti vaikka olivatkin voitollisia.


Kyseessä oli siis jälleen osake joka oli pidemmällä ajalla omannut laskevan kurssikehityksen. Idea on että osaketta aikoinaan ostaneet käyttävät hetkellisen kurssipiikin hyväkseen ja myyvät sen kun kurssi nousee lähelle heidän ostohintaansa. Näin kävi tässäkin tapauksessa ja sain hyvän lyhyeksi myyntikurssin 3.10$. Valitettavasti en pitänyt osaketta tuohon 2.50$ asti.

Setup on vielä uusi minulle vaikka olen kerännyt siitä jonkin verran dataa omiin spreadsheetteihin. Se ei ole vielä tarkkaan määritelty ja nimenomaan tämä seikka aiheuttaa hermoilua kaupassa. Hyvä setup on määritelty siten, että se on helppo toteuttaa.

Viime viikkoon lähettiin seuraavilla kehityskohteilla.
  • Virheiden karsinta edellen.
  • Osakkeen aiemman hintakehityksen parempi huomiointi pörssin avauksessa.
  • Parabolic short setup:n testaus mikäli sopiva tilanne tulee (vain klo. 8AM jälkeen).
  • Isommat stop lossit, mutta pitää olla tietoinen hinnan muutoksista ja poistua aiemmin mikäli se on perusteltua.
Mielestäni onnistuin virheiden karsinnassa hyvin. Toki voidaan ajatella tuon huonoimman kaupan olevan virhe. Kun toisaalta ottaa huomioon viikon haasteellisuuden markkinoita ajatellen niin vältin monta todella pahaa osaketta. Näissä osakkeissa treidauskaverit menettivät aika paljon rahaa (CREX ja CAPR). Toki sitten varsinkin torstaina he onnistuivat saamaan hyvät voitot.
Parabolic shorttia pääsin kokeilemaan kaksi kertaa ja löysin monta tilannetta jossa olisin voinut tehdä rahaa. Valitettavasti en ole sijoittanut rahaa vielä kunnolliseen scanneriin joten saan hälytykset näistä setupeista hyvin myöhään. 

Onnistunut viikko ja paras kuukausi treidaushistoriassani. Seuraavaan viikkoon lähdetään seuraavin tavoittein.
  • Määrittele parabolic setup paremmin ja käytä sitä hyväksesi paremmalla itseluottamuksella.
  • Virheiden välttely edelleen.
Pistän kuukausiraportin tulemaan kohtapuolin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset