Viikon 49 treidaukset: Tappioputki jatkuu

Viime viikolla kiireet painoivat sen verran pahasti päälle etten onnistunut treidaamaan kuin kolmena päivänä. Tämä kiire jatkunee tämän vuoden loppuun. Ensi vuoden alusta aikaa onkin sitten enemmän ja pääsen treidaamaan aika lailla kaikki päivät. 

Viikolla tein vain kaksi kauppaa. Ensimmäinen näistä oli kauppa joka ei ole setuppini mukainen ja sain ansioni mukaan reilun 40$ tappion. 

Ensimmäisen kaupan kävin tiketillä BB. Täysin reaktiivinen peli ilman pohjaselvityksiä osakkeesta. Osakkeen päiväkartta on kuvassa (jokainen kynttilä vastaa yhtä päivää.

Keskiviikko 2.12. on tuo isoa punaista kynttilää seuraava kynttilä.












Yhden minuutin bar chart näyttää short ja cover kohdat. Eipä tuossa paljon seliteltävää ole. Huono kauppa. Oli selvästi nähtävissä, että 8$ tasoa testattiin useasti ja koko ajan voimakkaammin. Tämä ei ollut distribuutio alue ja tiesin sen sillä hetkellä. 

Jotenkin vaan sitä menee psyykkisesti tuohon toivotaan toivotaan moodiin ja ottaa ihan turhan ison tappion.

Toki tiesin tappion tulevan mutta sen suuruus ei olisi tarvinnut olla näin iso.







Toinen kauppa oli parempi ja siinä tein 20$ voiton (Ticker: HX 4.12.2020). Valitettavasti poistuin kaupasta liian aikaisin ja siten jäi 140$ voitto jäi saamatta. Muistissa oli keskiviikon tappiokauppa ja siten pelkäsin uutta tappiota ja otin pienen voiton pois. Siinä teille "Recency bias" virhettä kerrakseen.

Kauppa sinänsä oli hyvä. 
Ensimmäisen kerran käytin useampaa entryä. Jokainen noista entryistä on 100 osaketta. Ensimmäisellä olin liian aikaisessa mutta entry oli selkeästi perusteltavissa price action/voluumi perusteella.

Kaksi seuraava entryä olivatkin lähes top tickejä. Hintakäyttäytymisen puolesta olin lähes 100% varma että tämä menee alas ja täten uskalsin ottaa useita entryjä.

Kahden ensimmäisen entryn jälkeen odotin 3$ tason murtumista. Valitettavasti sitä ei tullut vaan tukitaso piti ja saatiin uusi huipun testaus. Olisi ehkä pitänyt ennakoida että tuo taso pitää ensimmäisellä yrityksellä. En tiedä...

Päätin poistua kaupasta kun osake lähti tekemään kolmatta higher low kohtaa. Tilanteessa ajattelin osakkeen periaatteessa olevan edelleen nousevassa trendissä ja näinhän se toki oli. Seuraava huippujen testaus olisi voinut tuoda breakoutin. Toki jos se kolmannen kerran olisi tullut testaamaan huippuja olisi se ollut selkeä coverin paikka.

Tässä tilanteessa valitettavasti en luottanut omaan näkemykseen vaan annoin tämän nuosevan trendin ajatuksen huijata itseäni. Taustalla oli toki tuo aikaisempi kauppa joka päätyi breakouttiin.

Viikko reilu 30$ tappiota, mutta kuitenkin ihan hyvillä mielin. Tein vain kaksi kauppaa joka edistystä verrattuna alkuvuoden 10-30 kauppaa per päivä määrään. Vähän kauppoja oikeassa tilanteessa niin tili saattaa jopa alkaa kasvamaan.

Ajattelen tätä treidausta 5 vuoden projektina. Jos viidessä vuodessa en ole oppinut voitolliseksi niin sitten voin laittaa hanskat naulaan tämän asian suhteen.

Kommentit

  1. Näin jälkeen päin kun miettii niin tuo toisen huipun jälkeinen pudotuksen voluumi kertoo kyllä sen että osake oli backside moodissa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset