Datan keruun automaatiota

 Kyllästyin vihdoin osakkeinden tietojen siirtoon exceliin käsin ja päätin tehdä sen automaattiseksi.

Kokoonpanossa on Raspberry Pi 4, jossa Python scriptillä haetaan Benzinga saitilta päivän nousijat. Tämän jälkeen scripti tallentaa tiedot tietokantaan ja hakee Flash-Sec.com saitilta osakekohtaiset tiedot.

Tämä automatiikka säästää tylsää päivittäistä excelin säätämistä ja mahdollistaa myöskin tilastojen teon Pythonin kirjastoilla. Seuraavaksi teen yksinkertaisen front-endin Flask frameworkillä. En hirveästi tunne noita web frameworkkejä Pythonille, mutta tuo näytti ihan riittävän yksinkertaiselta. Jos joku tietää vinkata paremman niin kiitos jo etukäteen.

Jatkokehityksenä olisi jostain websivustolta varastaa osakekurssien minuuttikohtaiset tiedot ja ajaa ne tietokantaan. Tämä mahdollistaisi tarkemman analyysin tekemistä Pythonilla. Periaatteessa Tradingview:stä nämä löytyisi, mutta se vaatinee tarkempaa reverse engineröintiä että ne saa sieltä pöllittyä.

Treidausta ei ole tullut tehtyä. Iltaisin olen opiskellut eri setuppeja (distribution, accumulation, extension plays,...). Vaikkei setupeilla tee kauppaa niin on hyvä tuntea perusperiaatteet koska ne tuovat ymmärtämystä myös siihen setuppiin jota kehität.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset