Treidausanalyysi RDUS 20.10.2021: Short the pop and profit

 Osakemarkkinat ovat olleet hyvin Alldayfader (ADF) voittoiset viime aikoina. Markkinoiden teemana on Alldayfaders avauksen hintapiikillä tai ilman. (Alldayfader tarkoittaa osaketta, joka nousee nopeasti 30-100% ja tämän jälkeen laskee loppu päivän aikana lähelle lähtöarvoaan.)

Current market theme with gapping stock numbers
(Teema tiedot kehittämästäni trakkeristä)


Simulaattorikaupassa tein 20.10. voittoa 1088$. Toinen kauppa RR suhteella 1/2.5 ja toinen 1/2. Molemmat olivat ADF tyyppisiä kauppoja eli lyhyeksimyynti lähellä huippuja ja sitten odotetaan vain osakkeen laskua. Entry oli näissä oikeastaan minun long setupin vastakohta. Päättelin long squeeze setupin olevan epätodennäköinen, joten luonnollisesti silloin laskusuunta on todennäköisempi. Voinko näin kauppaa tehdä pitäisi tarkemmin analysoida datasta. Kun analyysi on tehty voin siirtyä sen avulla live kauppaan.

RDUS on healtcare/drug manufacturer yhtiö. Yhtiö tiedotti positiivisesta Phase3 tuloksista kehittämästään rintasyöpälääkkeestä. Yhtiön pitää vielä tehdä datasta viralliset tulokset ja toimittaa ne yhdysvaltojen ja EU:n virannomaisille ennen seuraavan vaiheen hyväksyntää. Joten tämän kertainen uutinen ei ollut käsittääkseni vielä läpimurto, jolla yhtiö pääsee siirtymään eteenpäin.

Yhtiöllä ei ole aktiivisia osakeohjelmia, joiden avulla se pystyy myymään lisäosakkeita markkinoille saadakseen lisärahoitusta. Itseasiassa yhtiön tämän hetkinen rahoitustilanne on hyvä ja nykyisellä rahan kulutustahdilla heillä riittää rahoitus 13.5 kuukaudeksi. Yhtiön on aika velkainen sen assets/liabilities suhde on 0.45. Tämä nostaa ADF tyyppisen skenaarion todennäköisyyttä.

Päiväkohtainen osakekehitys alla.

RDUS daily chart
RDUS daily chart









Kuten kuvasta nähdään RDUS on ollut laskusuunnassa keväästä alkaen. Tämän lisäksi osake on pysynyt 19-24$ hintavälillä alkuvuoden. Voidaan olettaa tämän alueen keränneen osakkeen omistajia, jotka tilaisuuden tullen olisivat mahdollisesti myymässä osakkeensa (bagged longs). 

RDUS 1min chart
RDUS 1 min chart














Minuuttikartasta nähdään osakkeen nousevan pörssin avauksessa nopeasti 23$ tasolle, joka toimii selvänä vastustustasona. Vaihtoehtoisia skenaarioita on tässä kaksi. Joko 23$ taso rikotaan ja osake jatkaa nousemista tai sitten tason ylitystä ei tapahdu. Jos tasoa ei ylitetä kohtuullisen nopeasti niin osakkeen ostajilta menee usko nousuun ja heitä alkaa siirtymään enevissä määrin myyntipuolelle ja lasku ADF tyyppisesti alkaa.

Kuvasta nähdään useampi korkeavoluuminen vihreä kynttilä ja yksikään niistä ei onnistu tason murrossa. Yleensä nämä pörssiavauksen nousut tapahtuvat nopeasti jos ovat tapahtuakseen. Kun momentum on menetetty niin lasku suunta tulee yhä todennäköisemmäksi. Itse tulkitsen nuo korkeavoluumiset kynttilät siten että jokin taho myy osakkeitaan 23$ tasolla. Huomattava on myös se että laskusuuntaiselle osakkeelle on tyypillistä isot punaiset laskusuuntaiset kynttilät, joiden jälkeen aina pullback heikoilla vihreillä kynttilöillä. Jos tuota consolidation aluetta katsoo niin se kyllä viestii laskusuuntaa.

Tähän tietoon kun yhdistää yhtiön alkutiedot ja yleisen markkinamielialan (voimakkaasti nousevia osakkeita ei ole) voidaan tehdä "ennustus", että laskusuunta on todennäköisempi. Näin tapahtuukin ajassa 9:47 voimakkaan laskukynttilän aloittamana.

Lasku päättyy hetkeä myöhemmin 21$ tason yläpuolle. Tätä tasoa voidaan pitää tukitasona ennakkomarkkinoiden perusteella. Nyt puolestaan on kysymys siitä jatkaako laskusuunta vai tapahtuuko squeeze yli 23$ tasolle? Oma long setup perustuu juuri tähän tilanteeseen. Periaatteessa pelkän teknisen pintapuolisen analyysin perusteella voisi ajatella tämän olevan hyvä long setup, mutta muutamat seikat sotivat tätä ajatusta vastaan.

Ensinnäkin lasku 23$ tasosta tapahtui usealla isolla ja korkeavoluumisella punaisella kynttilällä. Analyysini mukaan tämä laskee squeeze pelin todennäköisyyttä. Toinen seikka on 21$ consolidation alueen voluumi, joka on liian korkea. Jotta squeeze olisi todennäköinen haluaisin nähdä kaupankäynnin hiipuvan tällä tasolla. Tämä tarkoittaa, että myyjät eivät ole halukkaita myymään tällä tasolla ja mahdolliset lyhyeksimyyjätkään eivät ole kiinnostuneita lisäämään positioonsa. Tästä seuraa voluumin lasku, joka päättyy noususuunnan alkamiseen ja short squeezeen.

Lisäksi kun ottaa huomioon markkinoiden teeman. En ole kahteen viikkoon nähnyt puhdasta short squeeze peliä, joten lienee epätodennäköistä että sellainen olisi tässäkään kohdassa tulossa. 

Joten "short the pop" ja alamäki jatkuu.

Pistäkäähän viestiä jos haluatte enemmän tämän tyylisiä analyysejä.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset