Viikon 40 tulokset

Small cap osakkeiden treidaus oli viikolla 40 todella kuollutta. Hyviä setuppeja ei oikeastaan ollut yhtään koko viikkona. Tämä siis minun setupille. Kokeneemmat treidaajat toki löysivät joitan mahdollisuuksia laajemman setup-valikoimiensa ansioista. Osa treidaajista olivat poissa markkinoilta kokonaan tilanteen vuoksi.

Markkinoiden tunnelma on hyvin odottava. Loppuvuosi on useasti vilkas ja alkusyksyn hiljaisen hetken loppumista odotellaan.

Näistä syistä johtuen en tehnyt viime viikolla yhtään kauppaa. Olen tästä toisaalta turhautunut, mutta toisaalta tyytyväinen koska en sortunut treidaamaan kun hyviä tilaisuuksia ei vain ollut saatavilla.

Paras tilanne (huono) syntyi maanantaina 4.10. osakeella XENE.

Tulkitsin tuon avaustilanteen olevan suoraan alaspäin ja minun setupissa pörssin avauksessa suoraan alaspäin menevät ovat tilatollisesti huonoja voitto-odotukseltaan.

Joten jätin kaupan tekemättä. Jälkiviisaana voisi ajatella, että eihän tuo mene suoraan alaspäin vaan pysyy viisi minuuttia consolidation alueella ja näin ollen kerää short puolen pelaajia.

Huomion arvoista on myös että kyseisen low pointin alla ei ollut support tasoa, joka edelleen huonontaa setupin onnistumisen todennäköisyytttä. Tilaisuus oli huono, mutta valitettavasti ainoa koko viikolla. 

Joten käytin viime viikolla aika paljon aikaa uuden short setupin kehittämiseen. Tarkoitus olisi löytää setup, joka toimisi premarket kaupankäynissä. Kyseessä on All Day Fader tyyppinen setup eli pyritään löytämään osakkeet, jotka todennäköisesti aloittavat nopean hintanousun jälkeen loppupäivän kestävän laskun. Lyhyeksi myynti tapahtuisi siten ennakkomarkkinoilla ja tarkoitus olisi pitää osaketta päivän loppuun tai kunnes setup antaa myyntisignaalin.

Olen tämän tyylistä setuppia aikaisemminkin miettinyt. Aikaisemmat yritykset ovat olleet lähinnä tekniseen analyysiin perustuvia setuppeja ja kuten tiedämme tälle perustalle rakennetut setupit eivät yksistään tarjoa kovin suurta etua markkinoilla. Joten tämän kertainen yritys perustuu tilastojen lisäksi kaupankäyntiosapuolten käyttäytymisen arviointiin ja osapuolten aikaansaamien teknisten kuvioiden analyysiin. 

Setuppiin liittyen olen analysoinut vasta 29 onnistunutta tapausta, joten työtä on vielä paljon edessä. Onnistuneita tapauksia pitää analysoida noin 100 kappaletta ja muodostaa näistä kaupankäyntisäännöt. Sääntöjen perusteella sitten analysoidaan vähintää 200-300 kappaletta satunnaisia osakkeita ja näiden tulosten perusteella tehdä arvio setupin toimivuudesta. 

Toivottavasti small cap markkinat hieman aktivoituvat tulevalla viikolla.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset