Treidausanalyysi: 100% nousu ja lasku WEJO 18.11.2021

Oma treidaukseni perustuu lähinnä support/resistance tasoihin. Tämä onkin toimiva tapa kun osakkeella on lähihistoriassa tasoja (alle 3kk), joiden perusteella voi kaupankäyntinsä ajoittaa. 

Jos osake lähtee hurjaan nousuun ei tällaisia tasoja ole tai tasot saattavat olla vaikkapa yli vuoden takaa. Tällöin osakkeen hintakäyttäytymistä ei kannata arvioida tasojen perusteella vaan pitää käyttää trendilinjoja ja teknisen analyysin kuvioita..

Trendilinjojen ja teknisten analyysin kuvioiden käyttäminen puolestaan small cap kaupankäynnissä, jossa tasot ovat tiedossa, voi tuottaa huonoja tuloksia.

Minun ongelmani on ollut tällaiset kesken kaupankäyntipäivän tulevat yllättävät nousut, kuten WEJO (VOSO). Pyrin tekemään analyysiä tasojen mukaan olettaen korkea voluumisen uuden huipun on taso, jonka perusteella voi treidata. Näinhän ei ole vaan kyseinen huippu on yksi yhä korkeampien huippujen sarjassa, joka muodostaa trendin. Tämä on tuottanut minulle marraskuussa suurimmat tappiot ja kesti aikansa ennen kuin hoksasin tämän.

WEJOn analyysi ja omat kauppani osakkeella paljastivat tilanteen aika selkeästi. Jälkikäteen analysoituna tilanne on hyvinkin selkeä ja auttanee minua jatkossa tilanteen oikeassa tulkinnassa. Harmillisinta on se etten osannut käyttää kehittämääni long setuppia, joka asettuu kyseisessä kartassa useamman kertaa. Käytännön tekeminen on vielä hyvin heikkoa. Mieli taipuu ajattelemaan osakkeen kurssikäyttäytymistä vain yhdeltä kantilta. Ehkä tämä on juurikin se syy miksi iso osa treidaajista on hyvin vahvasti long tai short pelaajia.









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulun alusviikon tulokset

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?