Tappioputken loppuhuipennus ja analyysi

 Maaliskuun tulokset olivat todella synkkiä. Kokonaistappiot 183.14$ jossa välityskulut mukana (treidaustappiot 116.01$).

Parhaalla long setupilla tein maaliskuussa yhteensä 22 kauppaa joista 7 voitollista. Osumatarkkuus siis onnettomat 31.82%. Huipennus tappioputkelle tuli 29.3. IGMS osakkeella. Vaikka kyseinen kauppa oli voitollinen niin se lopullisesti sai korvien välin solmuun ja treidaus muuttui kurittomaksi sähläämiseksi pariksi päiväksi. Näinä parina päivänä onnistuin tekemään tappiota 70$ (koko kuukausi 116.01$).

IGMS kauppa oli kuitenkin parasta herätystä ja oppia mitä markkinoilta voi saada, joten ajattelin käydä sen läpi.

IGMS 29.3.2022
Ostin kyseistä osaketta hintaan 20.40$. Osto oli erinomainen koska premarket high oli tasolla 22.59 ja hinta oli ylittänyt tuo arvon hieman antaen shorttaajille hyvän syyn myydä lyhyeksi. Lyhyeksi myyjät olivat siis pelissä, joten setuppini ns. polttoaine oli ladattu. Aikaisemman päivän viimeisin hinta oli 14.99$ joten se jätti todella mukavasti voittopotentiaalia lyhyeksi myyjille.

Valittavasti myin osakkeet lievässä paniikissa 20.81$ hintaan. Kyseessä siis täysin paniikkireaktio kun pelkäsin tämänkin kaupan muuttuvan tappiolliseksi. Osake kuitenkin nousi 35.98$ asti ja blogistilla korvien väli hitsasi pahasti. Reaktio oli toki ymmärrettävä koska niin moni kauppa oli ennen tätä muuttunut tappiolliseksi.

Olen tässä long setupissa keskittynyt pääasiassa support tason hintakäyttäytymiseen ja sen perusteella ostojen tekoa. IGMS osakkeen tarkempi analyysi paljasti heikkouden setupissa. Kuitenkin hintakäytäytyminen ennen ostotasoa on jopa tärkeämpää. Hintakäytäytymisen pitää mahdollistaa shortpelaajien osallistumisen peliin. Mikäli tällaista ei ole nähtävissä ei myöskään tämä setup ole pelissä.

Näistä lähtökohdista päätin analysoida kaikki maaliskuun kauppojen hintakäyttäytymisen uusista lähtökohdista. 
Voitolliset kaupat
  1. Kauppa perusteltu uuden analyysin perusteella ja voitollinen: 4 kauppaa
  2. Kauppa ei perusteltu setupin perusteella mutta voitollinen: 3 kauppaa
Tappiolliset kaupat:
  1. Kauppa perusteltu uuden analyysin perustella mutta tappiollinen: 3 kauppaa
  2. Kauppa ei perusteltu setupin perusteella ja tappiollinen: 12 kauppaa
Tähän perustuen voisi ajatella kuukaudessa olevan 4 tilaisuutta tämän setupin perusteella, mutta tämä ei tietystikään totta vaan olen toki missannut tilaisuuksia puutteellisen analyysin vuoksi. Lisäksi kaksi tappiollista mutta perusteltua kauppaa olisivat toimineet isommalla stoploss arvolla.

Tappiosta huolimatta mielestäni menin eteenpäin kehittämistyössä sekä hintakäyttäytymisen analysoinnissa. Useissa tappiollisissa kaupoissa poistuin ennen stoploss arvoa koska hintakäyttäytyminen ei ollut odotettua. Tähän olen todella tyytyväinen.

Setuppien kehityksessä on paljon työtä, joka pitäisi jossain välissä ehtiä tekemään. Valitettavasti työkuviot eivät anna mahdollisuutta panostaa niin paljoa kuin mieli tekisi.

Tämä viikon teen kauppaa simulaattorissa kurinpalautuksena ja rankaisuna itseäni kohtaan. Mikäli kaupankäynti on hallittua Reward/Risk laskelmat huomioon ottaen ja tulokset riittävän hyviä niin palaan live kauppaan ensi viikolla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset