Helppoa rahaa osakkeilla!

Paljonko rahaa voi sitten tehdä osakkeiden päiväkaupalla?

Tuhansia euroja päivässä jos tietää mitä tekee. Tässä esimerkkejä.


 

Joku voi tietysti epäillä, että voihan sitä aina Twitteriin kirjoitella ja keksiä mitä haluaa mutta todellisuus on toista. Voin vakuuttaa että nämä ovat täysin normaaleja päivä tuottoja joskin todella hyviä päiviä huipputreidaajilta. Peruskaveri voi olla tyytyväinen 500$-2k$ tuottoon päivässä. Tosin 500$ on jo 10k$ kuukaudessa joten ei siinä ihan kaikkia tarjouksia tarvitse kaupungilta etsiä että pärjää.

Kesällä 2019 kun yllä olevan hoksasin niin ensimmäinen reaktio oli epäuskoisuus. Eihän tuo nyt voi pitää paikkansa ja jos pitää niin kaupankäyntikustannukset ainakin pitävät huolen ettei piensijoittaja voi tuollaista tehdä.

Tietysti asiaa piti selvittää. Ensimmäiseksi selvitin jenkkimarkkinoiden välityspalkkiot. Tällä hetkellä Nordnet tarjoaa USA:n markkinoille sijoittamista hintaan 0.07% minimi 7€. Ei kovin hyvä. Selvitin mitä jenkkitreidaajat käyttävät. Suretrader ja Tradezero olivat viime kesänä kaksi eniten käytettyä välittäjää jos treidaajalla oli vähemmän kuin 25k$ rahaa. Tradezeron kustannukset ovat 0.005$ per osake ja jos ostaa spreading välistä niin kauppa ei maksa treidaajalle mitään.

Niille jotka ovat kiinnostuneita tuosta 25k$ rajasta niin kyseessä on ns. PDT sääntö (Pattern Day Trader rule). Jos päiväkauppaa tekevällä sijoittajalla on vähemmän kuin 25k$ rahaa tilillään niin hän voi PDT säännön mukaan tehdä vain kolme kauppaa viikossa joka huomattavasti rajoittaa päiväkaupan tekemistä. Suretrader ja Tradezero olivat viime kesänä ainoita jotka eivät pakottaneet kyseistä säännöstöä asiakkailleen. Tämä oli mahdollista koska ne sijaitsivat ulkomailla. Suretrader on nykyään lopetettu joten ainoa mahdollisuus toistaiseksi on Tradezero, joka toimiikin ihan kohtuullisesti.

Eli kyllä! Pienellä alkupääomalla voi päästä alkuun joten "Sign me up for the easy money!!". Tässä vaiheessa aloittelevalla treidaajalla posket punoittavat innostuksesta. Tämä on mahdollista!!

Mutta ennen kuin arvoisa lukija innostuu liikaa tällaisesta helpon rahan tekemisestä niin pitää kertoa asian realiteetit.

Arviolta 90% jotka aloittavat osakkeiden päiväkaupan menettävät rahansa. Joidenkin arvioiden mukaan se on jopa 95%. Suurin osa aloittavista lopettaa ensimmäisen 6kk aikana. Näistä 5-10% jotka onnistuvat vain pieni osa tienaa merkittäviä omaisuuksia.

Suurin osa onnistuvista treidaajista menettävät alkupääomansa useita kertoja ennen lopullista onnistumistaan. Tämä yleensä vie aikaa useita vuosia. Itseasiassa erittäin onnistunut aloitus on jos et ole menettänyt ensimmäisen vuoden aikana kaikkia rahojasi. Jos olet onnistunut säilyttämään alkupääomasi olet todella lahjakkuus!

Työmäärä jonka joutuu tekemään asian oppimiseksi on todella valtava. Itse olen käyttänyt syksystä asti n. 20-40 tuntia viikossa asian opiskeluun kaupankäyntiin jne. Työssä käyvälle perheelliselle tämä on aika iso ponnistus. Onneksi nuo unen lahjat ovat kovin huonot niin aamulla kun herää viikonloppuisin 5-6:n aikaan niin on hyvää aikaa tehdä puolille päivin töitä asian eteen.

Joten valitettavasti helppoa rahaa ei tällä tavoin ole saatavissa. Asian eteen pitää tehdä paljon töitä ja oikeasti olla kiinnostunut markkinoista ja osakkeiden päiväkaupasta.

99.9% ihmisistä jotka lähtee päiväkauppaan vain rahan vuoksi menettävät rahansa. Tosin näillä rahoilla voivat huipputreidaajat saavuttaa blogin alussa nähtyjä tuottoja.

Jatketaan myöhemmin...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset