Treidaajan edge

Pohdiskeltuani asiaa päätin aloittaa ns. kesätauon treidaamisessani. En ole vielä voitollinen treidaaja ja kesäkuukausina on huomattavasti vaikeampaa tehdä nopeita kauppoja kuin muina aikoina.

Joten päätin ottaa tauon treidaamisessa ja käyttää kesäajan asian opiskeluun. Tarkoitus olisi palata treidaamiseen elokuun lopulla.

Treidaamisen oppiminen tapahtuu vaiheissa (Stephen Johnsson at Steady Trade podcast).
  • Ensin opit treidaamaan hintapiikit ja kuopat. Opit eri patterneja kuten double bottoms and tops. Ymmärrät jossain vaiheessa että pelkät patternit eivät riitä voitolliseen kaupankäyntiin.
  • Sitten opit katsomaan päiväkarttaa (daily chart) ja käymään kauppaa sitä avuksi käyttäen. Jonkin ajan kuluttua huomaat ettei senkään avulla löydy voitollista yhdistelmää.
  • Sitten alat analysoimaan tarkemmin voluumia ja floattia. Alat oppimaan eri variaatiot. Onnistut jo nyt paremmin mutta olet kokonaisuudessa häviävä treidaaja.
  • Sitten ajattelet taloustietoja tarkemmin. Analysoit yhtiöitä ja käyt kauppaa näiden kaikkien tietojen pohjalta. Analysoit sektoreita ja niiden toimintaa. Sinusta alkaa tulla voitollinen treidaaja.
Eräs erinomainen kirjoitus treidaajan edgen löytämisestä kuvaa mikä määrä työtä tarvitsee tehdä jotta löytää voitollisen tavan käydä kauppaa.

Kirjoituksen mukaan voitolliset treidaajat ovat tehneet hyvin paljon työtä oman menestyksensä eteen. He ovat analysoineet ja yksilöineet oman etunsa markkinoilla hyvin tarkkaan. Tämä etu ei perustu yksittäiseen patterniin vaan koostuu useista eri treidauspäätökseen vaikuttavista tekijöistä. Kun voitollinen treidaaja on tämän työn tehnyt ja sisäistänyt oman etunsa mukaiset treidaussäännöt muuttuu hänen treidauksensa hyvin yksinkertaiseksi. Hän vain toteuttaa omaa etuansa markkinoilla ilman tunteita luottaen oman etunsa toimimiseen pitkällä aikavälillä. Tappiot eivät häntä haittaa.

Tätä työtä minä en ole vielä tehnyt. Olen kyllä kerännyt dataa, mutta tarkempi analyysi puuttuu historiatietojen pohjalta. Nyt kesän aikana aion tuon työn tehdä ja päivittää blogia sen tuloksista.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset