Viikon 38 treidaukset

 Viikon 38 treidaukset päätyivät 128.57$ tappiolle.

Tein 11 kauppaa viikon aikana joista 5 oli voitollista ja 6 tappiollista. Kaupoista 8 oli lyhyeksimyyntiä ja kolme perinteistä kauppaa.

Tein muutaman tappiollisen kaupan heti pörssin avauduttua lyhyeksimyymällä. Näissä hävisin jonkin verran rahaa. Omat tilastot näyttivät, että lyhyeksi myynnillä olisi positiviinen tuotto pörssin avauksessa. Ei niin hyvä odotusarvo kuin keskipäivällä mutta kuitenkin positiivinen. 

Muutaman epäonnistuneen kaupan jälkeen päätin ottaa tuon pörssin avauksen tarkempaan tilastolliseen arkasteluun. Tarkastelun tuloksena havaitsin että on 57.38% todennäköisyys että osake nousee ja joudun poistumaan kaupasta tappiolla. Tämän lisäksi 18.03% prosenttia osakkeista nousee välittömästi avauksessa (näitä en toki lyhyeksi myisi). Loput osakkeista tekevät lyhyeksimyynnin kannalta oikean liikeen ja antavat voitollisen kaupan (huomioida pitää, että minulla on aika tarkat kriteerit millä osakkeet valitsen. Jos tekisi kaikista osakkeista tilaston niin ei päätyisi samoihin lukemiin).

Joten ilmiselvä johtopäätös oli lyhyeksimyynnin sijaan pitää ennakoida squeeze liikettä ja ostaa osakkeita sopivaan kohtaan. Näitä kauppoja tein muutamia, mutta hyvin pienellä voitolla. Tämä setup vaatii lisää analysointia ja tilastointia ennen kuin sen avulla voidaan pelata.

Oma lyhyeksimyynti setup toimi muutamaan otteeseen todella hyvin. Valitettavasti en noudattanut omia kaupasta poistumisen sääntöjä ja voitot jäivät odettua pienemmiksi. 

Suurin havainto viikon aikana oli rejection (hylkäämis?) kynttilästä tehtävät päätelmät.

Yllä olevassa kuvassa punainen kynttilä ei laske yhdenkään isomman vihreän kynttilän yläreunan alapuolelle ja näin ollen nousu jatkuu. Ei oikea hetki myydä lyhyeäksi.

Tässä kuvassa puolestaan iso punainen kynttilä tippuu aiemman isomman vihreän kynttilän yläosan alapuolelle ja näin ollen saa isomman laskun aikaan.

Tälle on tietysti luonnollinen selitys. Treidaajat jotka ovat ostaneet osaketta ison kynttilän aikana tai aiemmin eivät huolestu ensimmäisen kuvan punaisesta laskukynttilästä. Se on vain nousutrendin pieni vetäytyminen hetkeksi (pullback). Sen sijaan jos laskukynttilä on riittävän iso haastaakseen isoja nousukynttilöitä niin trendiä seuranneet aiemmin osakkeitaan ostaneet treidaajat alkavat myymään osakkeitansa. Näin alkanut laskusuunta saa vahvistusta. Toki kaupan teon voluumi määritteleen tässäkin isoa osaa ja pelkistä kynttilöistä ei voida päätellä kokonaiskuvaa.

Tämän havainnon olen huomannut usein, mutta se vaatii vielä tilastollisen analyysin jotta voidaan vahvistaa sen olemassa olon.

Tämän lisäksi viikon aikana tein muutamia muita havaintoja jotka liitän tähän setuppiin. Toivottavasti näillä saan setupin paremmin toimimaan.

Viikko oli tosi hyvä vaikka tappiollinen. Etuni toimi kun käytin sitä oikeassa kohtaa. Väärissä kohdissa sain takkiini niin kuin pitääkin. Minulla on vahva usko siihen että ensi viikko voisi olla positiivinen kunhan saan korvien välin pidettyä kurissa ja treidattua oman setupin mukaan.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset