Treidausanalyysi CYTH 5.1.2021

 Kävin eilen kauppaa CYTH osakkeella marginaalisesti voitollisesti. Viimeinen short tilaisuus meni pieleen ja se söi aiemmat voitolliset kaupat melkein kokonaan. Joten päätin analysoida tarkemmin tämän osakkeen kurssikehityksen.

CYTH on ns. "piece of crap" yhtiö. Tekee tappiota vuodesta toiseen ja reilusti. Yhtiö pysyy pystyssä vain myymällä omia osakkeitaan uudestaan ja uudestaan. Jokainen treidaaja tietää tämän joten kun open bell soi niin games on.

CYTH:n agenda on siis 100% varmuudella dumpata omia osakkeitaan taas markkinoille.

Pohjustetaan treidauspäivää kuitenkin pidemmän ajan kurssikehityksellä ennen kuin menemme tarkempaan päiväkauppaan.

CYTH Daily
Pidemmän ajan kurssikehityksestä voidaan yleisesti sanoa että se on erittäin huono. Vuoden alussa CYTH oli 34$ tasossa. Ennen 5.1.2021 hintapiikkiä se oli reilun 4$ tasolla. 

Erittäin tärkeä huomio on yleisesti aiemmat hintapiikit. CYTH:n aiempi hintapiikki oli 18.12.2020 eli vain lyhyen aikaa sitten. Max hinta tuolloin oli 8.73$.

Tämä tarkoittaa sitä että kyseisenä päivänä oli paljon sijoittajia jotka nyt pitävät osakkeitaan tuolla tasolla. Tämä asettaa rajoitteet kun market maker (MM) haluaa dumpata osakkeitaan 5.1.2021. MM ei voi nostaa hintaa tuolle tasolle koska tällöin kaikki pettyneet osakkeen omistajat varmasti myisivät osakkeensa ja näin ollen MM ei pysty dumppaamaan omia osakkeitaan markkinoille. Näin ollen meillä on ensimmäinen arvio siitä mihin hintapiikki tulee asettumaan.

Katsotaan tuota 18.12.2020 päivää tarkemmin jotta meillä on parempi käsitys siitä mihin hintapiikki voi treidauspäivänä nousta.

Nähdään että high volume alue on yli 7$ tason. Näillä tasoilla on paljon "bag holder" eli osakkeen haltijoita jotka myyvät todennäköisesti tilaisuuden tullessa.

Pienemmän voluumin alue on 6.70-7$ tasolla. Tällä tasolla on myös melko paljon bag holdereita.




Nyt meillä on vielä tarkempi ajatus mihin osake tulee nousemaan. Todennäköistä on ettei MM halua viedä hintaa yli 7$ alueelle jolla on paljon myyntipainetta.

Katsotaan seuraavaksi premarket (eli kauppoja ennen pörssin avausta) kaupankäyntiä.


Premarket high (PMH) on 6.58$. PMH taso on todella tärkeä USAn päivätreidauksessa. On olemassa paljon treidaajia jotka ostavat juuri näitä PMH breakoutteja olettaen osakkeen menevän korkeammalle. Joten MM kannattaa harhauttaa näitä treidaajia ajamalla hinta juuri tuon tason yli ja myymällä omat osakkeensa näillä hintapiikin jahtaajille.

Näin ollen meille muodostuu hyvä kuva siitä mitä treidauspäivän aikana saattaa tapahtua. Tästä on hyvä lähteä treidaamaan.

Katsotaan sitten seuraavaksi miten treidauspäivä itse asiassa meni.



Musta kuva on suoraan omasta tarkemmasta analyysista. Olen merkannut huiput yhdestä viiteen.

Hintapiikin korkein kohta oli 6.74$ joten alkuanalyysit osuivat kohdalleen. Lopun päivää osake hiipui alimman tason ollessa n. 5$ kieppeillä.

Huomatkaa miten hienosti MM pelaa tuon 6.50$ break out tilanteen. Hinta hiipii kolmannen ja neljännen hintapiikin avulla ylöspäin asettaen tason 6.34$ vastustustasoksi. Tämän jälkeen nykäistään hinta yli tämän tason. Aikaisempien shorttaajien keskihinta lienee tasolla 6.20-6.10 joten näiden coveri alue on varmasti 6.50$ tasolla. Shortit ostaa osakkeensa takaisin (eli stop out) ja long pelaajat huomaavat hinnan menneen yli PMH tason joten ostavat itsensä mukaan peliin. 

Tämän jälkeen MM pitää hintaa v-mäisesti tuolla 6.70 tasolla asettaen kaikille shorteille haasteen: hinta on juuri piikkaamassa kohta yli 7$ ja sen jälkeen ehkä korkeammalle. Näin ei kuitenkaan käy ja se paljastuu voluumin tarkemmasta analyysistä tuolla tasolla. MM dumppaa osakkeet sekä shorteille että longeille ja nauraa koko matkan pankkiin. Erittäin hienosti pelattu MM:ltä.

Itse shorttasin tasot 1, 3 ja 5. Viidennessä tasossa olin hieman kärsimätön ja shorttasin n. 6.50 tasolla. Välittäjä täytti toimeksiannon tasolla 6.39 eli tosi huono. Näköjään on pakko ruveta käyttämään limit toimeksiantoja kun ei muuten tästä mitään tule.

Viidennen tason virhe oli coverata tuolla 6.59 tasolla. Pelkäsin että se ottaa vielä piikit yli 7$. Rationaalinen ajattelu menee näissä hektisissä tilanteissa monesti romukoppaan ja tekee tunteella. Tähän toki vaikutti että treidaajakaverit chatissä odottivat 7$ tasoa jotta shorttaisivat tätä. Nämä kaverit tekevät 4-5 numeroisia lukuja voittoa päivässä joten oma luku tilanteesta alkoi hieman epäilyttää. Seuraavan kerran chatti on kiinni kun on omat kaupat kesken.

Minimaalisesti voitolle jäin näistä kolmesta kaupasta, mutta lievästi harmittaa kun taas jäi tuo backside pudotus saamatta.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset