Viikon 2 treidaukset: Ylämäkeä ja alamäkeä

Treidaukset menneellä viikolla menivät erinomaisesti ennen perjantaita. Viikon viimeisenä päivänä blogistin näkemys omista kyvyistään oli huomattavasti yliarvioitu. Alkuviikon menestys oli ns. noussut hattuun ja suuret rahathan odottivat vain nurkan takana. 

Eli torstaiseen mennessä olin tehnyt viisi voitollista kauppaa. Osakkeet käyttäytyivät aikalailla omien ennakkopäätelmien mukaan joten oli helppo noudattaa omaa järjestelmää. Maanantain voitollisessa kaupassa otin jälleen kerran voitot aivan liian aikaisin, mutta jo torstain kaupassa onnistuin kärsivällisesti pitämään ja saamaan isomman voiton.

Torstain onnistuneessa kaupassa lienee taustalla voitto/tappiot sarakkeen piilotus. Piilottamisella fokus siirtyy enemmän kurssikehityksen seurantaan kuin voitto/tappiosarakkeen seuraamiseen.

Perjantaina sitten tehtiin kauppaa OBSV osakkeella. Myin lyhyeksi jälleen omasta mielestäni huippukohtaan. Hinta jatkoi ylöspäin vaikka selvästi aikaisemmat shortit poistuivat kaupasta tappiolla. Market maker jatkoi hinnan puskemista edelleen ylöspäin ja lopulta jouduin itsekin poistumaan kaupasta. Kurssikehitys ja kauppani ovat esitetty alla olevassa kuvassa.










Tämän lisäksi tein perjantaina kaksi huonoa kauppaa lisää ja yhden lievästi voitollisen kaupan.

Koko viikko päätyi kuitenkin 12.62$ voitolliseksi. Perjantain treidaukset söivät koko viikon tulokset valitettavasti. Viikolla tein yhteensä 9 kauppaa joista voitollisia 6 eli n. 66%.

Tänään analysoin OBSV:n kaupat ja mielestäni tein seuraavat virheet:

  • Premarket kaupankäynnin ja short area analyysit jäivät liian pienelle huomiolle. Tämän seuraksena en huomannut ylempää short aluetta. Uutta minulle oli myös se että MM ajaa kahden short cover alueen läpi. Yleensä näissä osakkeissa yksi short alueen likvidaatio hetki saa aikaan kurssiromahduksen. Nyt näin ei käynyt.
  • Jätin huomioimatta voluumirajani treidauspäätöstä tehdessä tai oikeastaan venytin niitä hieman jotta saisin shortata ensimmäisellä likvidaatioalueella. Jos olisin pitänyt voluumirajoistani kiinni en olisi tehnyt tätä tappiollista kauppaa.

Nämä molemmat virheet oikeastaan johtuvat puutteellisesta analyysista ennen pörssin avautumista tai oikeastaan huolimattomuudesta. Tämä on tietysti positiivinen asia. Mielummin puutteellinen valmistautuminen kuin viallinen treidausjärjestelmä. Joten aloin määrittelemään tätä tarkemmin ja muodostin lomakkeen, joka ottaa huomioon kaikki oleelliset kohdat analyysissä.

Treidauksessa on tilaa luovuudelle, mutta treidausjärjestelmä pitää olla hyvin tarkkaan määritelty. Oikeastaan hyvä analogia löytyy golfista. Ennen golflyöntiä pyritään tekemään kaikki asiat samalla tavoin jotta saadaan toistettava lyönti eli preshot routine pitää olla kunnossa. Sama pätee treidaukseen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset