Replikaatioansat small cap markkinoilla

Helmikuun puolesta välistä kuun loppuun oli vahva sykli USAn small cap markkinoilla, mutta maaliskuun alussa sykli vaihtui heikoksi.

Alkuvuoden työkiireet ovat estäneet markkinoiden aktiivisen markkoinoiden seuraamisen. DAX minuuttikohtaista dataa olen kerännyt omaan tietokantaan nyt kolme kuukautta. Tarkoitus olisi lähteä tarkempaan analyysin kun kuusi kuukautta on dataa kerätty.

Viimeisen kuukauden olen pystynyt käyttämään aikaa treidauksen kehittämiseen. Oikeastaan voisi sanoa etten koskaan ole näin intensiivisesti tehnyt hommia kehityksen eteen. Olen kehittänyt kahta uutta setuppia ja toinen niistä tuntuu erittäin lupaavalta. Olen tehnyt sillä simulaattorissa live kauppaa hyvin tuloksin, mutta paljon on vielä tehtävää jotta setup on täysin valmis.

Uutena oivalluksena on ollut replikaatioansat. Kunnia kuuluu Jason Rutkowskille, jonka videoilta tämän opin.

Replikaatioansassa treidaajat olettavat saman käyttäytymisen jatkuvan. Market maker käyttää tätä olettamusta hyväkseen luodakseen ansan.

17.3.2023 CRBP
Yllä oleva esimerkki ei ole paras mahdollinen mutta antaa varmaan riittävän kuvan ansasta. Toki yllä olevassa tapauksessa on muitakin ansoja. Mielenkiintoista on huomata kun ymmärtämys kasvaa eri ansoitustyypeistä niin niitä alkaa huomaamaan live kaupassa nopeammin. Tärkeintä on tietää kumpaa puolta ansoitetaan shortteja vai longeja. Jos et tiedä niin silloin on parempi pysyä osakkeesta kaukana.

Tämä ymmärtämys on toisaalta kovan työn takana. Pitää katsoa tuhansia osakekarttoja ja analysoida niitä uudestaan ja uudestaan. Minulla löytyy tietokannasta lähes neljän tuhannen osakkeen data ja kurssikartta. Kaikki on käyty läpi vähintään kerran ja tärkeimmät useita kertoja eri näkökulmista (ja silti en pysty tekemään voitollista kauppaa. Hah!).

Muuta alkuvuoden aikana tapahtunutta kehitystyötä:

  • Kehitin automaattisen DAX 1m datan keräystyökalun.
  • Latasin Jason Rutkowskin kaikki n. 3k tweetit. Luokittelin ne eri kategorioihin ja tein yhteenvedot.
  • Ostin AlldayFadersin kaikki tweetit n.10k (75$). Päätyvät analyysiin kun saan kahden setupin kehitystyön hyvälle tasolle.
  • Tutustunut Qullamaggien swing treidaus menetelmiin. Tein scannerit sen perusteella ja muutamia simulaattorikauppoja on vetämässä. Mielenkiintoista. Daytreidauksen long setuppini on samankaltainen kuin swing treidauksen breakout strategia.
  • Premarket kaupankäynnin tarkempi analyysi ja sen käyttäminen ennustamiseen.
  • Markkinasyklien analyysiä. Mitkä setupit toimivat missäkin markkinasyklissä.

Blogia päivittelen jatkossa harvoin. Nyt fokus on täysin tekemisessä. Tämä on mennyt astetta vakavammaksi. Olen tehnyt tätä niin pitkään ja minusta tuntuu että nyt täytyy käyttää kaikki energia tämän kooodin purkamiseen. Tuntuu, että olen aika pirun lähellä onnistumista ja enkä todellakaan aio antaa tämän työn valua hukkaan ja luovuttaa.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huhtikuun ennätysvoitot

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Takaisin simulaattoritreidaukseen