Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa, joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa, mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa." Abraham Lincoln

Eilen oli pelissä mielenkiintoinen osake, joka ansoitti monipuolisesti sekä shortti että long puolen pelaajia. Alla on osittainen analyysi osakkeesta.

WW 11.4.2023
Ensimmäiseen ansaan allekirjoittanut lankesi. Ajattelin tilanteen olevan squeezin jälkeinen long ansa ja shorttasin juurikin tuossa "painted resistance" alueella riskin ollessa tason yläpuolella. Väärin luettu ja lisää kokemusta vyön alle.

Seuraavan ansan osasin pelata jo oikein. Shorttipelaajat poistettiin squeezillä pelistä ja long puolen pelaajat odottavat osakkeen jatkavan nousua identtisellä hintakäyttäytymisellä. Jälleen maalattiin taso alkaen klo. 13.00. Olin aivan varma, että eivät samaa temppua toistaisi koska siinä ei olisi mitään järkeä. Shorttipuolen pelaajat saivat juuri näpeilleen eivätkä varmasti osallistuisi uuteen ansaan. Lisäksi huomatkaa että tämän ansan kynttilöiden alapuoli on hyvin samalla tasolla. Tämä antaa long puolen pelaajille hyvän riskitason eli odottavat nousun jatkuvan ja poistuvat kaupasta 6.19$ tasolla mikäli ei nousu toteudukaan. Myin lyhyeksi 6.25$ riskin ollessa 6.35$. Kaupasta poistuminen osittain 6.05$. RR 2. Osan osakkeista jätin odottaen isompaa laskua, jota ei tullut. Loppujen myynti break even.

Seuraavan ansan osasin myöskin pelata oikein eli ostin (klo.13.30) hintaan 6.27$ aavistaen, että short puolen pelaajat odottavat laskua samalta tasolta. Long puolen pelaajat puolestaan poistettiin pelistä klo 13.08 olevalla korkea voluumisella laskukynttilällä, joten shorttipuolen pelaajat olivat ainoa potentiaalinen kohde likviditeettiansalle.  Myynti hintaan 6.35$ hetkeä myöhemmin. Riskinä oli vain 0.02$ koska jos trade toimii niin se squeezaa heti. RR 4.

Viimeisen ansan eli High of Day squeezin aavistin myöskin, mutta jostain syystä en sitä pelannut. Kauppa olisi ollut todella hyvä (RR).


Kaiken kaikkiaan kuitenkin jäin tästä osakkeesta tappiolle näistä kahdesta voitollisesta kaupasta huolimatta. Risk/Reward näytti hieman plussaa, mutta koska näissä voitollisissa kaupoissa tosiasiallinen riski oli hyvin pieni niin siten myöskin voitto oli pieni. Viimeisessä kaupassa riskeerasin 0.02$*200=4$ joten voittokin jäi pieneksi. Jos olisi pitänyt riskin samana kuin muissa kaupoissa eli n. 20$ niin voitto olisi ollut 80$ ja koko päivä helposti voitollinen.

Näistä hyvistä tilanteen lukemisista huolimatta päivä oli epäonnistunut. Tuollaiset tilanteen luvut eivät ole testattuja setuppeja ja niitä ei tulisi pelata. Pelasin holtittomasti ja ainoa mikä minut pelasti isommilta tappioilta on riskin hallinta, joka näyttää olevan minulla todella hyvä. En riskeeraa tällä hetkellä 20$ enempää ja joka kaupassa tiedän ennen aloittamista riskitason. Lisäksi tästä en ole kertaakaan lipsunut.

Hyvää tässä päivässä oli myöskin muutama jälkianalyysin saatu oivallus ja lisä muutamaan setuppiin. Psygologisesti päivä oli täysi floppi, mutta tilanteiden analyysi tuotti arvokasta tietoa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huhtikuun ennätysvoitot

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Takaisin simulaattoritreidaukseen