Treidaushuoneita ja vuoden lopun päivitys

Blogi on ollut tauolla, joten ajattelin laittaa tähän vuoden loppuun pienen päivityksen siitä mitä kehitystä on tapahtunut ja mitä suunnitelmia on tästä eteenpäin.

Syksy on mennyt keskittyessä markkinasykleihin. Small cap markkinat ovat syklisiä siinä missä muutkin markkinat. Tietyt setupit toimivat hyvin tietylaisessa markkinaympäristössä ja toisenlaisessa tuottavat tappiota. Esimerkiksi minun long setup on osoittautunut tappiolliseksi aika monissa tilanteissa. Analyysissäni en puolestaan ole ottanut huomioon markkinasykliä ja siten olen ollut hieman hukassa siitä, miten setup voi backtestauksessa olla voitollinen, mutta käytännön treidauksessa puolestaan tappiollinen. Syy on tietysti syklit.

Ehkä tuon syvemmälle en tässä postauksessa mene tuohon syklisyyteen. Olen asiasta tehnyt mielenkiintoisia huomioita, jotka perustuvat hintakäyttäytymiseen sekä treidaajien adaptaatioon. Laitan näistä huomioista erillisen postauksen.

Kaupankäyntiä olen tehnyt syksyllä osin simulaattorissa, mutta yhä enemmän livenä. Live kaupat ovat menneet aika lailla tasan. Voittoja tulee setuppien mukaisissa kaupoissa. Häviöt puolestaan tunneperustaisilla kaupoilla sekä ylianalysoinnin seurauksena. Joten lopputulema on sitten aika lailla break even. Käytännössä tilanne on kuitenkin se, että osaan kyllä tehdä voitollista kauppaa kunhan saan vain itseni kuriin. Tämä tuleekin olemaan seuraavan vuoden yksi kehityskohteista.

Käväisin Jason Rutkowskin treidaushuoneessa. Olen aina pitänyt Jasonin treidaustavasta, joka perustuu hintakäyttäytymisen analysointiin ja eri pelaajien ansoitukseen. Voinkin suositella Jasonin huonetta treidauksen aloittaville. Sieltä saa hyvää oppia price action treidaukseen.

Isompi uutinen onkin sitten se, että minut hyväksyttiin suljettuun treidaushuoneeseen, jossa jäseniä on noin 80 ympäri maailmaa. Pääpaino on ammatikseen treidaavat. Kyseisen huoneen vetäjä ilmoitti muutaman paikan avautuneen huoneeseen. Aluksi ajattelin, ettei minulla sellaiseen ole mahdollisuutta kun en vielä voitollinenkaan ole. Lisäksi olin juuri liittynyt Jasonin huoneeseen, joten ajattelin että ehkäpä myöhemmin sitten.

Päätin kuitenkin laittaa hakemuksen hänelle ja linkkinä tämä blogi. En tiedä miksi, mutta paikka aukesi. Melkoinen joululahja tähän vuoden loppuun. :)

Nyt tuleva vuosi tuleekin olemaan täysin keskitetty treidaamiseen. Vuoden vaihteen jälkeen neuvottelen työpaikallani työkuorman vähennyksestä. Kaikki ylimääräinen puuhastelu jää sivuun ja keskityn tälle niin hyvin kuin pystyn. En halua jättää mitään sattuman varaan. Jos en pysty kääntämään tätä voitolliseksi niin ainakin haluan pystyä katsomaan jälkeen päin, että tein aivan kaikkeni saadakseni tämän toimimaan. No regrets and fully committed.

Tämä tarkoittaaa myös tälle blogille muutosta. Tästä eteenpäin tällä blogilla tulee olemaan viikoittainen postaus. Jos ei tule niin silloin voitte todeta, että blogisti on enemmän puhetta ja haaveilua kuin tosissaan tämän asian suhteen.

Olin myös ajatellut siirtää blogin englannin kieliseksi, mutta ehkäpä tämä tapahtuu myöhemmin. Alkuperäinen ajatus blogista, jossa suomalainen treidaaja näyttää tiensä alusta voitolliseen tulokseen, olisi hieno perintö ja esimerkki muille, että tämä on mahdollista. Pidetään tämä ajatus ja vaihdetaan englantiin sitten kun tämä on toteutunut. Tosin blogin lukijoiden analyysissä aika paljon lukijoita tulee myös pohjois-amerikasta, joten Googlen kääntäjä tekee ilmeisesti ihan hyvää työtä.

Let's fucking do this! 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten huijata kaikkia jatkuvasti eli WW 11.4.2023?

Treidauksen neljäs vuosi alkaa

Joulun alusviikon tulokset